ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

SOS εκπέμπουν βιοτεχνίες για το κλείσιμο του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής

SOS εκπέμπουν βιοτεχνίες για το κλείσιμο του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής

Σε απόγνωση βρίσκονται, μετά το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, για μια ακόμη φορά, επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που διατηρούν εμπορικές συναλλαγές με επιχειρήσεις της Αλβανίας, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει το ΒΕΘ, οι εν λόγω επιχειρήσεις, βρίσκονται για δεύτερη φορά στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας του κλεισίματος του συνοριακού σταθμού στην Κρυσταλλοπηγή, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν στους προβλεπόμενους χρόνους τους πελάτες τους, ενώ επωμίζονται επιπλέον έξοδα που τους φέρνουν σε δυσχερή θέση.

Σημειώνεται πως ευπαθή εμπορεύματα τα οποία προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, κινδυνεύουν με καταστροφή λόγω των αυξημένων ωρών ταξιδιού, αν επιλεγούν άλλες οδοί διέλευσης. Αξιοσημείωτο είναι πως η διέλευση επιτρέπεται στους υπόλοιπους συνοριακούς σταθμούς χωρίς να υφίστανται περιορισμοί, τονίζει το επιμελητήριο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις - μέλη του, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με μια νέα πραγματικότητα μετά το «σφράγισμα» των συνόρων στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής - το δεύτερο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα - μεταφέρει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολή του, στους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Αντιλαμβανόμαστε, τους λόγους που οδηγούν την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τα οποία την ίδια στιγμή επιδεινώνουν την οικονομία και δυσκολεύουν τις εργασίες των επιχειρήσεων. Ωστόσο μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των επιχειρήσεων που διατηρούν εμπορικές συναλλαγές με επιχειρήσεις της Αλβανίας ώστε να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης ανθρώπων και εμπορευμάτων σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες και αντίστοιχους ελέγχους» αναφέρεται στην επιστολή του ΒΕΘ, που τονίζει πως στόχος θα πρέπει να είναι, εν μέσω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν οι ΜμΕ, η αποφυγή επιβολής οικονομικών ρητρών καθυστέρησης στην υλοποίηση των παραγγελιών και προπάντων η οικονομική τους καταστροφή.

Επισημαίνεται πως για περαιτέρω διασφάλιση της δημόσιας υγείας θα μπορούσε να λειτουργήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής διεξάγοντας δειγματοληπτικά rapid tests. Το κόστος λειτουργίας ενός κλιμακίου στο χώρο του τελωνείου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο μπροστά στη ζημιά που υφίστανται οι επιχειρηματίες εξαιτίας των νέων προσκομμάτων που αντιμετωπίζουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
25 Μαρτίου 2025
Την ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, για την επέτειο του ε...
23 Μαρτίου 2025
Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τίμησε με περηφάνια την Επέτειο του 1821 με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μακά...
23 Μαρτίου 2025
Την ευγνωμοσύνη του και την εκτίμησή του για την αναγνώριση από την πόλη της Νέας Υόρκης της επετείο...
17 Φεβρουαρίου 2025
Του Αντώνη Μπέζα (*) Σε εφαρμογή του ν. 96/2017 «Για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στη Δημοκ...
02 Φεβρουαρίου 2025
 Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ένας σπουδαίος Έλληνας, ένας μεγάλος Ιεράρχης! Του Αντώνη Μπέζα...
29 Ιανουαρίου 2025
Μαρτυρίες για γεγονότα-σταθμούς, στην ανηφορική πορεία του μακαριστού Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, Αναστά...
09 Ιανουαρίου 2025
Έγινε την Τετάρτη 18-12-24 η υπογραφή της σύμβασης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ Ιωαννίνων - Κακαβιάς, ένα έργο πο...