DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Προς άνοιγμα του τελωνείου στο Μαυρομάτι;

Προς άνοιγμα του τελωνείου στο Μαυρομάτι ;

Συλλογή και μεταφορά δειγμάτων ανίχνευσης του κορονοϊού και από το Συνοριακό Σταθμό του Μαυροματίου, προβλέπει προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η 6η ΥΠΕ, αφήνοντας έτσι για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του.

Συγκεκριμένα όπως η 6η ΥΠΕ έδωσε στη δημοσιότητα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πρόσκληση υποβολής προσφορών για υπηρεσίες μεταφοράς δειγμάτων από τα Κέντρα Υγείας της 6ης Υ.Πε. και από την πύλη εισόδου στην Κακαβιά, στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας και στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, για έλεγχο για τον Covid-Sars 2 (CPV 60000000-8), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής όπως αναφέρει η σ thesprotiki.gr.

Σύμφωνα με την πρόσκληση η παράδοση των δειγμάτων στα εργαστήρια θα γίνεται εντός 10 ωρών από την παραλαβή. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται επί 24ώρου βάσεως οποιαδήποτε ώρα απαιτηθεί, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη τα δείγματα από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το Τελωνείο Μαυροματίου και το Τελωνείο Κακαβιάς, θα μεταφέρονται σε εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα δείγματα από τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μεταφορά δειγμάτων προβλέπεται και από τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου που έχουν ενταχθεί στο σύστημα δειγματοληψιών για COVID-19, είτε σε όμορο Νοσοκομείο είτε στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα εργαστήρια παράδοσης των δειγμάτων είναι δυνατόν να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες και τον αριθμό των δειγμάτων και την εξέλιξη της πανδημίας.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 3 μήνες ή μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού. Προσφορές θα κατατίθενται μέχρι και τις 25-11-2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 στο γραφείο Πρωτοκόλλου της 6ηςΥ.ΠΕ.

Όπως είναι γνωστό, το τελωνείο Μαυροματίου παραμένει κλειστό από τις 22/07/2020, με απόφαση της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων στα χερσαία σύνορα της χώρας που προκάλεσε έντονες αρρυθμίες στην οικονομική ζωή τόσο της Θεσπρωτίας όσο και της Βορείου Ηπείρου και τις διαμαρτυρίες αιρετών, φορέων, επαγγελματιών αγροτών και κατοίκων ένθεν και ένθεν των συνόρων.

Τελωνειακός υπάλληλος της Κακαβιάς χειροτονήθηκε ι...
SOS εκπέμπουν βιοτεχνίες για το κλείσιμο του τελων...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

13 Οκτωβρίου 2021
H επιλογή του ομογενή Γιώργου Τσούνη να είναι υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει δεχθεί επικρ...
08 Οκτωβρίου 2021
O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν γι...
04 Οκτωβρίου 2021
Ως κεραυνός αν αιθρία έπεσε η είδηση στην Ομογένεια του Λόουελ, αλλά και γενικότερα στους Αμερικανού...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Απλοποιείται, από το νέο έτος, η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτ...
19 Οκτωβρίου 2021
Υφέρποντες επικίνδυνοι μεγαλοϊδεατισμοί Γραφεί ο Σταύρος Τζίμας O Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμ...
18 Οκτωβρίου 2021
Γνωρίζοντας πως η αλβανική Κυβέρνηση δεν θα έγκρινε το Νομοσχέδιο της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την εκ...
17 Οκτωβρίου 2021
Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλά ανοικτά για την προοπτική ενώσεως της Αλβανίας με το Κόσσοβο. ...
16 Οκτωβρίου 2021
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό των αλβανόφωνων αναγνωστών που παρακολουθούν και επηρεάζονται ...