ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Προξενείο Κορυτσάς: Ορίστηκε η νέα Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης αφορά όλη την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στην Αλβανία

Προξενείο Κορυτσάς: Ορίστηκε η νέα  Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης αφορά όλη την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στην Αλβανία

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Ελληνικό Προξενείο στην Κορυτσά.

Η κα Βασιλείου Δήμητρα-Αγγελική έρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης και αναλαμβάνει ένα σημαντικό καθήκον που αφορά όλη την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στην Αλβανία και ιδιαίτερα τα Εκπαιδευτήρια Όμηρος.

Μετά τον κ Σωτηρούδα Βασίλειο, η θητεία του οποίου διήρκησε 5 χρόνια με σημαντικό έργο, έχουμε αλλάξει 3 συντονιστές μέσα σε τρία χρόνια.

Επί της ουσίας μέχρι να κατανοήσει την πραγματική κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αλβανία και όλες τις διαστάσεις της, οι συντονιστές αποχωρούν.

Οι ευθύνες και οι συνέπειες πολλές. Δεν βρισκόμαστε όμως σε θέση να κρίνουμε αντικειμενικά τι και ποιος ακριβώς ευθύνεται και ποιος/ποια αναλαμβάνει τις συνέπειες των συχνών αλλαγών. Καταλαβαίνουμε όμως πως αυτή η κατάσταση δεν φέρνει τίποτα το καλό και κινδυνεύει να γίνει ένα συνεχόμενο πείραμα με ό, τι σημαντικότερο υπάρχει εδώ πια, που είναι η ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Με αυτά τα πράγματα δεν πειραματιζόμαστε, όπως δεν πειραματιζόμαστε με τον τρόπο και το πρόσωπο που επιλέγουμε.

Εδώ είναι μια ιδιαίτερη χώρα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ποικίλουν και διαφέρουν σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ακόμη και από σχολείο σε σχολείο καθώς είναι διαφορετική η κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική, εθνική, θρησκευτική σύνθεση τις εκάστοτε περιοχής.

Μην γνωρίζοντας κάτι σχετικά με την μέχρι τώρα σταδιοδρομία της κα. Βασιλείου της ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε να είναι χρόνια κοντά μας προσφέροντας το καλύτερο που μπορεί.


pelasgoskoritsas.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...