ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας

Ο σημερινός Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας Bajram Begaj, θα είναι ο υποψήφιος για την προεδρία που θα υποστηρίξει το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος από την πλειοψηφία του αλβανικού κοινοβουλίου, σε ειδική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα χρειαστούν τουλάχιστον 71 ψήφοι.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο έκπληξη αφού φαβορί στη λίστα με τις πιθανές υποψηφιότητες ήταν οι Majlinda Bregu και Ardian Dvorani.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ο Bajram Begaj είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τα επόμενα 5 χρόνια. Έχει επιλεγεί μεταξύ των 26 ονομάτων που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του SP» δήλωσε ο Ραμα.

Απόψε το βράδυ ο Έντι Ράμα υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Bajram Begaj και του ανακοίνωσε επισήμως την απόφαση που έλαβε το ΣΚ ώστε να τον προτείνουν για νέο πρόεδρο.

Σήμερα είχαμε μια πλήρη συζήτηση για πολλές υποψηφιότητες και στο τέλος συμφωνήσαμε ότι είστε η σωστή υποψηφιότητα για την εξομάλυνση και την εκ νέου πολιτισμένη λειτουργία του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ που δεν αρνηθήκατε την πρόταση μας. Θα είναι τιμή για εμάς να σας δώσουμε την ψήφο και να εκλεγείτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε Ράμα.

Ενώ, ο Begaj εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και δήλωσε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση.

«Ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι Πρόεδρος μιας χώρας. Θα προσπαθήσω να είμαι το κατάλληλο άτομο για αυτό που αντιπροσωπεύει αυτή η θέση. Θα σταθώ στο ύψος του καθήκοντος, θα είμαι υπεύθυνος για την εκτέλεσή του. Προέρχομαι από το στρατό και την ιατρική, είναι δύο επαγγέλματα που χρειάζονται μεγάλη αφοσίωση», δήλωσε ο Begaj

Ποιος είναι ο Bajram Begaj;

Ο Bajram Begaj γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1967, είναι Αλβανός στρατιωτικός, ο οποίος υπηρετεί ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 2020 ανέλαβε το ρόλο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Διοικητής της Διοίκησης Εκπαίδευσης και Δόγματος, Αρχηγός Στρατιωτικής Ιατρικής Μονάδας, Διευθυντής Υγειονομικής Επιθεώρησης και Αρχιεπιθεωρητής και Σύμβουλος της Υγειονομικής Επιθεώρησης στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.

Όταν εκλεγεί αύριο, θα είναι ο έβδομος Πρόεδρος της Αλβανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...