ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

ΝΔ-ΕΕ: Ηχηρό μήνυμα ότι οι μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών κατά της Ελληνικής Μειονότητας δεν γίνονται ανεκτές

ΝΔ-ΕΕ: Ηχηρό μήνυμα ότι οι μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών κατά της Ελληνικής Μειονότητας δεν γίνονται ανεκτές

«Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογία επί της Έκθεσης του 2022 για την Αλβανία σχετικά με τη σύλληψη του Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, από τις αλβανικές αρχές. Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των όσων έθεσε και στον ίδιο τον Έντι Ράμα κατά την τελευταία συνάντησή τους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας, οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τη σύλληψη του νέου Δημάρχου της Χειμάρας, Φρέντη Μπελέρη, την παραμονή των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, από τις αρχές της Αλβανίας, οι οποίες παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας και εμπόδισαν τον εκλεγέντα δήμαρχο να αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς παραμένει φυλακισμένος μέχρι σήμερα. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα αυτό συνδέεται με τον συνολικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, το εκκρεμές ζήτημα των περιουσιών των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή του δήμου και τις κατηγορίες για καταπατήσεις από το κράτος.

Στάλθηκε, έτσι, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ένα ξεκάθαρο ηχηρό μήνυμα, ότι οι μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών κατά της Ελληνικής Μειονότητας δεν γίνονται ανεκτές, ούτε από την Ελληνική Κυβέρνηση, ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος για την Αλβανία περνάει από την τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

25 Μαρτίου 2025
Την ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, για την επέτειο του ε...
23 Μαρτίου 2025
Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τίμησε με περηφάνια την Επέτειο του 1821 με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μακά...
23 Μαρτίου 2025
Την ευγνωμοσύνη του και την εκτίμησή του για την αναγνώριση από την πόλη της Νέας Υόρκης της επετείο...
19 Φεβρουαρίου 2025
«Είσαστε η πιο ισχυρή φωνή της Ελλάδος έξω από τα σύνορα και στα 100 χρόνια δράσης το έχετε αποδείξε...
17 Φεβρουαρίου 2025
Του Αντώνη Μπέζα (*) Σε εφαρμογή του ν. 96/2017 «Για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στη Δημοκ...
02 Φεβρουαρίου 2025
 Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ένας σπουδαίος Έλληνας, ένας μεγάλος Ιεράρχης! Του Αντώνη Μπέζα...
29 Ιανουαρίου 2025
Μαρτυρίες για γεγονότα-σταθμούς, στην ανηφορική πορεία του μακαριστού Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, Αναστά...
09 Ιανουαρίου 2025
Έγινε την Τετάρτη 18-12-24 η υπογραφή της σύμβασης της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ Ιωαννίνων - Κακαβιάς, ένα έργο πο...