ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ν. Κακλαμάνης για επέτειο Ιμίων: Αν χρειαστεί, η Ελλάδα έχει εκατομμύρια Καραθανάσηδες, Βλαχάκους και Γιαλοψούς

Ν. Κακλαμάνης για επέτειο Ιμίων: Αν χρειαστεί, η Ελλάδα έχει εκατομμύρια Καραθανάσηδες, Βλαχάκους και Γιαλοψούς

Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε σήμερα με ειδική αναφορά και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων, όπου πριν από 26 χρόνια τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός, έδωσαν τη ζωή τους για να συνεχίσει να κυματίζει ψηλά στα άκρα του Αιγαίου η γαλανόλευκη.

«Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε για τη θυσία τους» είπε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης και τόνισε ότι η μέρα της θυσίας τους είναι μία μέρα μνήμης για την πατρίδα μας, μια μέρα που οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα για την πίστη και την αφοσίωση στη χώρα και στα εθνικά της ιδανικά που έδειξαν τρεις Έλληνες με κεφαλαία γράμματα.

«Έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδος ότι, δηλαδή, εμείς οι Έλληνες, όσοι ζούμε εδώ και όσοι υπάρχουν απανταχού στη Γη, στα δύσκολα δεν έχουμε δράμι δισταγμό για να τολμήσουμε τα απίστευτα, αυτά που δείχνουν μη κατορθωτά και ανέφικτα, προκειμένου να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τα ιερά τούτα χώματα απέναντι σε οποιοδήποτε θηρίο. Η ιστορία πραγματικά μας διδάσκει είτε είναι οι Θερμοπύλες, είτε το αλβανικό έπος, είτε σήμερα τα Ίμια ότι οι Έλληνες ποτέ δεν δείλιασαν έστω και εάν είχαν να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα σενάρια. Στο τέλος ήταν οι νικητές, δεν υπέστειλαν ποτέ τις σημαίες τους είτε στα στενά των Θερμοπυλών, όπως προείπα, είτε στα βουνά της Αλβανίας, είτε στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που υπέγραψαν με το ίδιο τους το αίμα ο Χριστόδουλος, ο Παναγιώτης και ο Έκτορας και έτσι πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, αν απαιτηθεί», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης προσέθεσε πως με τις πρόσφατες συμφωνίες που συνήψε η Ελλάδα σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο είναι ακόμη περισσότερο έτοιμη κι επισήμανε ότι ζούμε σε περίεργες εποχές, καθώς οι γεωστρατηγικές ανακατατάξεις που συμβαίνουν παγκοσμίως είναι τεράστιες. «Στη δική μας γειτονιά επίσης γίνονται πολλά. Ακριβώς πλάι μας βρίσκεται μία χώρα που δεν έχει πάψει να μας απειλεί, παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου. Γιατί η Τουρκία, επιδιώκει εδώ και δεκαετίες να "ακρωτηριάσει" την εθνική μας κυριαρχία, όπως έκανε στην Κύπρο, όπως τώρα παλεύει με νύχια και δόντια να το κάνει και στο Αιγαίο. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δυστυχώς, αυτός είναι γείτονάς μας και το χειρότερο, φοβάμαι ότι, δεν αλλάζει», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι ο ελληνικός λαός είναι ειρηνικός και φιλήσυχος, προασπίζεται τη Δημοκρατία και την ειρήνη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και, όπως όλοι θα πρέπει να ξέρουν καλά, είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή γης που του ανήκει με μεγαλύτερο όπλο την πίστη και την αφοσίωση για την πατρίδα, με ασπίδα τα ιδανικά και τις αξίες των προγόνων του εδώ και αιώνες.

«Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά και δεν φοβόμαστε κανέναν. Απαιτούμε όμως ρητά και κατηγορηματικά και από τους συμμάχους μας είτε στο ΝΑΤΟ είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρούν άπαντες πιστά το δίκαιο και να μην ξεχνά κανείς ότι, αν χρειαστεί, η Ελλάδα έχει εκατομμύρια Καραθανάσηδες, Βλαχάκους και Γιαλοψούς σε ολόκληρο τον κόσμο», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κακλαμάνης.

ΑΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...