DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Μπάχαλο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με τα rapid test μετά την ανεξήγητη απόφαση της Αλβανίας

​Μπάχαλο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με τα rapid test μετά την ανεξήγητη απόφαση της Αλβανίας

Ένα μπάχαλο επικρατεί με τα rapid test από το Σάββατο το βραδύ στα Ελληνοαλβανικά σύνορα . Σύμφωνα με καταγγελίες Βορειοηπειρωτών οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν από την Κακαβιά το Σαββατοκύριακο δεν τους επετράπη η είσοδος στην χώρα διότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν αναγνώριζε τα rapid test.

Στελέχη των εργαστηρίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έκαναν λόγο πως όλη αυτή αναστάτωση οφείλεται στην ενημέρωση που έστειλαν οι Αλβανικές αρχές και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας προς στις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές και διευκρινίζουν ότι τα ιδιωτικά εργαστήρια που πραγματοποιούσαν Rapid Τest δεν έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση στα συγκεκριμένα test. Οι μοναδικοί φορείς που έχουν πιστοποιημένα rapid test είναι τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία διενεργούν τα συγκεκριμένα test ως διαγνωστική εξέταση σε ασθενείς που χρειάζονται την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης . Είναι αδιανόητο το αλβανικό κράτος να μας αναγνωρίζει κάθε είδους ιατρικές εξετάσεις και ξαφνικά εν μια νυκτι να βγάζει μια υπουργική απόφαση συγκεκριμένη για τα rapid test.

Πολλοί Βορειοηπειρώτες αναφέρουν πως όλα γίνονται για το κέρδος, διότι αναγκάζονται να προσφύγουν στην λύση του μοριακού test το οποίο κοστίζει 45 ευρώ για το οποίο το αλβανικό κράτος χρησιμοποιεί ως μεσάζοντες τα ιδιωτικά εργαστήρια που υποτίθεται δεν τους αναγνωρίζει τα rapid test. Επίσης τονίζουν πως τα νοσοκομεία στο νότο της Αλβανίας αδυνατούν ή αρνούνται να πραγματοποιήσουν rapid test.

Ο Βορειοηπειρώτης Β.Κ επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Αργυροκάστρου και ζήτησε την διενέργεια Rapid Test για να ταξιδέψει στην Ελλάδα , οι γιατροί του αρνήθηκαν την διενέργεια διότι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη οδηγία από τις αρμόδιες αλβανικές αρχές.

H Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να πράξει αναλόγως και σε συνεργασία με τις Ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Αλβανία να δώσουν άμεσα μια οριστική λύση του συγκεκριμένου προβλήματος. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η λύση είναι δωρεάν rapid test σε όλους τους Έλληνες πολίτες στα σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε οι Βορειοηπειρώτες να αποφύγουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του αλβανικού κράτους το οποίο θέλει να ξεφορτωθεί τα μοριακά test από τις αποθήκες. 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠ...
Ορφανή» η γη της Β. Ηπείρου εξαιτίας της Αποδημίας...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...