ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κοινή ανακοίνωση Ελληνικής και Ιταλικής Προεδρίας για τις φωτιές

Κοινή ανακοίνωση Ελληνικής και Ιταλικής Προεδρίας για τις φωτιές

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματερέλα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κλιματική κρίση που πλήττει την περιοχή της Μεσογείου με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ματαρέλα για την αποστολή στην Ελλάδα εναέριων μέσων πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τόνισε την ανάγκη ανάληψης κοινής πρωτοβουλίας εκ μέρους των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ματαρέλα, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα και ανέφερε ότι και η Ιταλία βιώνει σοβαρές συνέπειες λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση. Ελλάδα και Ιταλία μπορούν να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο για την ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των λοιπών χωρών της Μεσογείου, καθώς και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, για την αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Οι δύο Πρόεδροι, τέλος, συμφώνησαν να ενημερώσουν και να επιδιώξουν τη σύμπραξη ομολόγων τους από τις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες.

Τηλεφωνική Επικοινωνία ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με Προέδρους Πορτογαλίας, Μάλτας και Βουλγαρίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τους Προέδρους της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, της Μάλτας Τζόρτζ Βέλλα και της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξ αιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, και ευχαρίστησε τους κυρίους Βέλλα και Ράντεφ για την αποστολή βοήθειας. Οι τρεις Πρόεδροι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό και μετέφεραν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια των δύο χειριστών του Canadair, το οποίο κατέπεσε στην Εύβοια.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τους Προέδρους της Πορτογαλίας και της Μάλτας για την ανάγκη άμεσης δραστηριοποίησης των χωρών της Μεσογείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση, και τους ενημέρωσε ότι, για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας, είχε επικοινωνία με τον Ιταλό Πρόεδρο Sergio Mattarella. Οι δύο Πρόεδροι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

23 Νοεμβρίου 2023
Το μεράκι μιας παρέας Ελλήνων του Λονδίνου που αγαπούν τα βιβλία δημιούργησε την Greek Library of Lo...
21 Νοεμβρίου 2023
Στις Βρυξέλλες διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού της Διασποράς την Π...
16 Νοεμβρίου 2023
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023,...
15 Νοεμβρίου 2023
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Μ...
02 Δεκεμβρίου 2023
Αν και πέρασαν εφτά μήνες που είναι κλεισμένος στις αλβανικές φυλακές του Δυρραχίου, ο Διονύσιος Φρέ...
23 Νοεμβρίου 2023
Στις 22 Νοεμβρίου η ιστορική μνήμη φέρνει στον νου μας την Κορυτσά και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπε...
19 Νοεμβρίου 2023
Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας η ελληνική Βόρεια Ήπειρος παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο κράτος της Αλβ...
11 Νοεμβρίου 2023
Στόχος των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων, ν' αλλοιώσουν και ν΄ αφομοιώσουν καθετί που σχετίζεται με...