ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

ΚΙΝΑΛ: Εθνική σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση για τους ομογενείς

ΚΙΝΑΛ: Εθνική σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση για τους ομογενείς

Ανακοίνωση Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για τις συντάξεις των ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο


Για τρίτη φορά το Κίνημα Αλλαγής, δια μέσω του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομεάρχη και Βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, συνεχίζοντας τις Κοινοβουλευτικές και Νομοθετικές του πρωτοβουλίες για την άρση των αδικιών στις συντάξεις των ασφαλισμένων ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση αρνείται να δεσμευτεί για το χρόνο επαναφοράς της Εθνικής Σύνταξης απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή μας.

Για μια ακόμα φορά αρνείται να καταργήσει την απαράδεκτη διάταξη του Νόμου Τσίπρα – Κατρούγκαλου, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η υποχρεωτική διαμονή για 40 χρόνια στην Ελλάδα για το δικαίωμα της πλήρους Εθνικής Σύνταξης για τους ομογενείς μας είναι αντικειμενικά ανέφικτη, δεδομένου ότι ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998.

Για μια ακόμα φορά ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αρνείται να τηρήσει την προεκλογική και μετεκλογική δέσμευσή του για την κατάργηση της άδικής αυτής διάταξης όταν θα έφερνε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και φαίνεται περίτρανα ότι οι υποσχέσεις του είχαν ως μόνο στόχο την υφαρπαγή των ψήφων των ομογενών μας.

Ενάμισι σχεδόν χρόνο μετά, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή μας, το αρμόδιο Υπουργείο δια του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου, συνεχίζοντας την πολιτική του προηγούμενου Υπουργού κ. Βρούτση παραπέμπει την επίλυση του ζητήματος στις καλένδες. Αρνείται η Κυβέρνηση να δεσμευτεί για το χρόνο αποκατάστασης αυτής της αδικίας σε βάρος των ομογενών μας με πρόσχημα τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του covid-19.

Κύριε Μητσοτάκη, μην στερείτε από τους ομογενείς μας τα ελάχιστα που ορίζονται ως αξιοπρεπή διαβίωση δια μέσου της Εθνικής Σύνταξης καθώς και το δικαίωμα στην Ισονομία.

Μη διαιωνίζετε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μην εμπαίζετε άλλο τους ομογενείς μας και επιτέλους υλοποιήστε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας και θα συνεχίσει με τις Κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες να διεκδικεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας της μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αρμόδιου για θέματα Βορειοηπειρωτών και Ποντίων
Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Ιανουαρίου 2023
Στον ήρωα Δάσκαλο της Πολύτσιανης της Βορείου Ηπείρου Μηνά Πάρα αφιέρωσε το βραβείο του ο πρώην πρόε...
18 Ιανουαρίου 2023
«Για τη Ρωμιοσύνη, η γνώση και η καλλιέργεια της πνευματικής και πολιτισμικής ταυτότητάς μας, που εί...
23 Δεκεμβρίου 2022
Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες του ε...
11 Δεκεμβρίου 2022
Με τη συνάντησή του με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στο γε...
22 Ιανουαρίου 2023
Στους Αγίους Σαράντα, στην έδρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έγινε εφέτος η εκδήλωση για τον εορτασμό της 32ης επετ...
10 Ιανουαρίου 2023
«Η γλώσσα μας είναι Ελληνική. Εδώ είναι η γη που περπάτησε ο Άγιος Κοσμάς». Με αυτό τον στίχο ποιήμα...
07 Ιανουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου άντεξε στις πολύ δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει ως τα σήμ...
21 Δεκεμβρίου 2022
Εξέλαβα ως τιμητική την πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας να συμμετέχω σε γεύμα πο...