ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η ζέστη θέτει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους στο Αργυρόκαστρο - Στα επείγοντα του νοσοκομείου περίπου 80 άτομα καθημερινώς

Η ζέστη θέτει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους στο Αργυρόκαστρο - Στα επείγοντα του νοσοκομείου περίπου 80 άτομα καθημερινώς

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη αυτές τις μέρες έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων του Αργυροκάστρου. Περίπου 60-80 ασθενείς την ημέρα εμφανίζονται στα επείγοντα του νοσοκομείου Αργυροκάστρου και κοντά στα κέντρα υγείας για να λάβουν ιατρική βοήθεια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί της Δημόσιας Υγείας προτείνουν να αποφεύγονται οι ώρες που περνάτε στον ήλιο και να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.

«Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως ηλίαση, λιποθυμία, εφίδρωση, χαμηλή ένταση, φυσικά, ένα από τα άλλα προβλήματα για χρόνιες παθήσεις είναι τα συνοδά προβλήματα χρόνιων παθήσεων όπως η υπέρταση, οι καρδιαγγειακές διαταραχές, ο διαβήτης. ή άσθμα, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία, επομένως το μόνο προστατευτικό μέτρο είναι η παραμονή σε δροσερά περιβάλλοντα, στη σκιά ή σε αεριζόμενους χώρους».

Η αύξηση των κρουσμάτων προβλημάτων υγείας λόγω τροφικής δηλητηρίασης προβληματίζει και ιατρούς.

«Θα πρέπει επίσης να δείξουμε αυξημένη προσοχή για τα τρόφιμα γιατί με την έκθεση τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνεται ο αριθμός των παθογόνων μικροβίων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τοξικές λοιμώξεις, που εμφανίζονται με εμετούς και διάρροιες που όχι μόνο αφυδατώνουν τον οργανισμό επειδή χάνουμε υγρά. ώστε το φαγητό να καταναλώνεται αφού μαγειρευτεί ή διατηρηθεί σε συνθήκες ψυγείου», Μπλένταρ Αχμέτι, αναφέρει ο ειδικός δημόσιας υγείας στο euronews.al.

Χάρη στη βοήθεια που δόθηκε έγκαιρα από το ιατρικό προσωπικό, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά κρούσματα ή επιπλοκές στην υγεία των κατοίκων.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...