ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η ζέστη θέτει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους στο Αργυρόκαστρο - Στα επείγοντα του νοσοκομείου περίπου 80 άτομα καθημερινώς

Η ζέστη θέτει σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους στο Αργυρόκαστρο - Στα επείγοντα του νοσοκομείου περίπου 80 άτομα καθημερινώς

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη αυτές τις μέρες έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων του Αργυροκάστρου. Περίπου 60-80 ασθενείς την ημέρα εμφανίζονται στα επείγοντα του νοσοκομείου Αργυροκάστρου και κοντά στα κέντρα υγείας για να λάβουν ιατρική βοήθεια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί της Δημόσιας Υγείας προτείνουν να αποφεύγονται οι ώρες που περνάτε στον ήλιο και να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.

«Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως ηλίαση, λιποθυμία, εφίδρωση, χαμηλή ένταση, φυσικά, ένα από τα άλλα προβλήματα για χρόνιες παθήσεις είναι τα συνοδά προβλήματα χρόνιων παθήσεων όπως η υπέρταση, οι καρδιαγγειακές διαταραχές, ο διαβήτης. ή άσθμα, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία, επομένως το μόνο προστατευτικό μέτρο είναι η παραμονή σε δροσερά περιβάλλοντα, στη σκιά ή σε αεριζόμενους χώρους».

Η αύξηση των κρουσμάτων προβλημάτων υγείας λόγω τροφικής δηλητηρίασης προβληματίζει και ιατρούς.

«Θα πρέπει επίσης να δείξουμε αυξημένη προσοχή για τα τρόφιμα γιατί με την έκθεση τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνεται ο αριθμός των παθογόνων μικροβίων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τοξικές λοιμώξεις, που εμφανίζονται με εμετούς και διάρροιες που όχι μόνο αφυδατώνουν τον οργανισμό επειδή χάνουμε υγρά. ώστε το φαγητό να καταναλώνεται αφού μαγειρευτεί ή διατηρηθεί σε συνθήκες ψυγείου», Μπλένταρ Αχμέτι, αναφέρει ο ειδικός δημόσιας υγείας στο euronews.al.

Χάρη στη βοήθεια που δόθηκε έγκαιρα από το ιατρικό προσωπικό, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά κρούσματα ή επιπλοκές στην υγεία των κατοίκων.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

12 Οκτωβρίου 2024
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Οκτωβρ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2...
25 Σεπτεμβρίου 2024
Το υπό επεξεργασία Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ...
03 Οκτωβρίου 2024
Ουδόλως απλό ζήτημα η ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού της Aλβανίας Έντι Ράμα ότι προτίθεται να δημιουργ...
26 Σεπτεμβρίου 2024
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα προσελκύει νέους απ' όλη την Αλβανία. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσ...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...