ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

H EE θα χρηματοδοτήσει με 1 δισ. ευρώ την Αλβανία έως το 2027

01000000-0aff-0242-745f-H EE θα χρηματοδοτήσει με 1 δισ. ευρώ την Αλβανία έως το 2027---Antigraphe

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύουν στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της Αλβανίας. Το σχέδιό τους συνδέεται με μια σειρά μεταρρυθμίσεων στον τομέα της άμυνας, της δημοκρατίας και των επιχειρήσεων.

Η Αλβανία θεωρείται χώρα με μεγάλες ευκαιρίες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημαντικός εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αυτή την προοπτική, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση τονώνει την οικονομική ανάπτυξη, μέσω ενός σχεδίου χρηματοδότησης με περίπου 1 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια έως το 2027.

«Το σχέδιο της ΕΕ μιλά για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις, είναι μια απαράμιλλη προσφορά. Είναι ένας τρόπος απάντησης σε μια άλλη ερώτηση. Η διαδικασία ένταξης είναι μακρά, τεχνική και απαιτεί δουλειά για την επίτευξη προτύπων. Μπορεί να είναι αποθαρρυντικό, αλλά η λογική εδώ είναι να προσφέρουμε μερικά από τα οφέλη της ένταξης, πριν από την επίσημη ένταξη», δήλωσε ο αναπληρωτής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Ηνωμένα Έθνη Σίλβιο Γκονσάτο.

Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνεισφέρει σε τρεις κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ βλέπουν την ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων ως βασικό πυλώνα.

«Στην Αλβανία εστιάζουμε στην άμυνα, τη δημοκρατία και τις επιχειρήσεις. Για αυτά τα θέματα, εργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δούμε την αλλαγή. Όσον αφορά τη δημοκρατία, έχουμε επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και έχουμε δει τεράστια πρόοδο. Ασχολούμαστε επίσης με νέους ανθρώπους, αλλά ο κύριος πυλώνας στον οποίο εστιάζουμε σχετίζεται με την οικονομία, όπου οι αμερικανικές εταιρείες έχουν δει ανάπτυξη και το Αμερικανικό Επιμελητήριο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», δήλωσε ο Πρέσβης Frank G. Wisner.

Στο συνέδριο με θέμα τη Balkanomics παρουσιάστηκε και η ετήσια έρευνα με τις επιχειρήσεις του Αμερικανικού Επιμελητηρίου, που λένε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους αυτή την περίοδο είναι η εύρεση ειδικευμένων υπαλλήλων.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

27 Σεπτεμβρίου 2024
Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2...
25 Σεπτεμβρίου 2024
Το υπό επεξεργασία Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ...
16 Σεπτεμβρίου 2024
Με σημαντικές προβολές και παρουσιάσεις, οι οποίες απέσπασαν το σοβαρό ενδιαφέρον του κοινού, συνεχί...
26 Σεπτεμβρίου 2024
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα προσελκύει νέους απ' όλη την Αλβανία. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσ...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...