ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

H EE θα χρηματοδοτήσει με 1 δισ. ευρώ την Αλβανία έως το 2027

01000000-0aff-0242-745f-H EE θα χρηματοδοτήσει με 1 δισ. ευρώ την Αλβανία έως το 2027---Antigraphe

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύουν στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της Αλβανίας. Το σχέδιό τους συνδέεται με μια σειρά μεταρρυθμίσεων στον τομέα της άμυνας, της δημοκρατίας και των επιχειρήσεων.

Η Αλβανία θεωρείται χώρα με μεγάλες ευκαιρίες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημαντικός εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αυτή την προοπτική, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση τονώνει την οικονομική ανάπτυξη, μέσω ενός σχεδίου χρηματοδότησης με περίπου 1 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια έως το 2027.

«Το σχέδιο της ΕΕ μιλά για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις, είναι μια απαράμιλλη προσφορά. Είναι ένας τρόπος απάντησης σε μια άλλη ερώτηση. Η διαδικασία ένταξης είναι μακρά, τεχνική και απαιτεί δουλειά για την επίτευξη προτύπων. Μπορεί να είναι αποθαρρυντικό, αλλά η λογική εδώ είναι να προσφέρουμε μερικά από τα οφέλη της ένταξης, πριν από την επίσημη ένταξη», δήλωσε ο αναπληρωτής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Ηνωμένα Έθνη Σίλβιο Γκονσάτο.

Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνεισφέρει σε τρεις κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ βλέπουν την ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων ως βασικό πυλώνα.

«Στην Αλβανία εστιάζουμε στην άμυνα, τη δημοκρατία και τις επιχειρήσεις. Για αυτά τα θέματα, εργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δούμε την αλλαγή. Όσον αφορά τη δημοκρατία, έχουμε επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και έχουμε δει τεράστια πρόοδο. Ασχολούμαστε επίσης με νέους ανθρώπους, αλλά ο κύριος πυλώνας στον οποίο εστιάζουμε σχετίζεται με την οικονομία, όπου οι αμερικανικές εταιρείες έχουν δει ανάπτυξη και το Αμερικανικό Επιμελητήριο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», δήλωσε ο Πρέσβης Frank G. Wisner.

Στο συνέδριο με θέμα τη Balkanomics παρουσιάστηκε και η ετήσια έρευνα με τις επιχειρήσεις του Αμερικανικού Επιμελητηρίου, που λένε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους αυτή την περίοδο είναι η εύρεση ειδικευμένων υπαλλήλων.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...