ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

​Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στη Βουλή των Ελλήνων θα διεξαχθούν οι εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) το διάστημα 28-30 Ιουλίου. Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης και θα συμμετάσχουν 39 βουλευτές ελληνικής καταγωγής από 8 χώρες: Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Καναδάς, Κένυα, Σουηδία.

Κατά την έναρξη των εργασιών, την Τετάρτη 28 Ιουλίου (10.00 π.μ.), χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η Αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κ. Ελένη Κουναλάκη. Ηχογραφημένα μηνύματα προγραμματίζεται να απευθύνουν οι ομοσπονδιακοί βουλευτές ΗΠΑ κ.κ. Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Τις εργασίες θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα συζητηθούν θέματα Διασποράς Ελλάδας και Κύπρου με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.

Προγραμματίζεται επίσης κοινή συνεδρίαση της ΠαΔΕΕ με την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον Πρόεδρό της κ. Σάββα Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ι. Χρυσουλάκης. Στις εργασίες έχουν επίσης προσκληθεί να μιλήσουν και να ενημερώσουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρης.

Τα μέλη της ΠαΔΕΕ θα γίνουν δεκτά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα επισκεφθούν και το Υπουργείο Άμυνας, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κ. Φλώρο. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Συνέλευσης, τα μέλη του οποίου θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ΠαΔΕΕ συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και έκτοτε υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην ΠαΔΕΕ μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...