DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

​Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στη Βουλή των Ελλήνων θα διεξαχθούν οι εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) το διάστημα 28-30 Ιουλίου. Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης και θα συμμετάσχουν 39 βουλευτές ελληνικής καταγωγής από 8 χώρες: Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Καναδάς, Κένυα, Σουηδία.

Κατά την έναρξη των εργασιών, την Τετάρτη 28 Ιουλίου (10.00 π.μ.), χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η Αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κ. Ελένη Κουναλάκη. Ηχογραφημένα μηνύματα προγραμματίζεται να απευθύνουν οι ομοσπονδιακοί βουλευτές ΗΠΑ κ.κ. Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Τις εργασίες θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα συζητηθούν θέματα Διασποράς Ελλάδας και Κύπρου με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.

Προγραμματίζεται επίσης κοινή συνεδρίαση της ΠαΔΕΕ με την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον Πρόεδρό της κ. Σάββα Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ι. Χρυσουλάκης. Στις εργασίες έχουν επίσης προσκληθεί να μιλήσουν και να ενημερώσουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρης.

Τα μέλη της ΠαΔΕΕ θα γίνουν δεκτά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα επισκεφθούν και το Υπουργείο Άμυνας, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κ. Φλώρο. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Συνέλευσης, τα μέλη του οποίου θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ΠαΔΕΕ συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και έκτοτε υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην ΠαΔΕΕ μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη εργοστασίου στα...
​ Ο γιος του «φιλάνθρωπου Τζορτζ Σόρος» και ο Έντι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας, να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σ...
24 Νοεμβρίου 2021
Την ίδρυση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικήςκαι, μετά την δι...
22 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επ...
13 Νοεμβρίου 2021
Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφό...
03 Δεκεμβρίου 2021
Το νέο κύμα πανδημίας, που πλήττει εκ νέου τον πλανήτη και την Πατρίδα μας αποτελεί αναμφισβήτητα το...
01 Δεκεμβρίου 2021
Ένας ακούραστος εργάτης του καλού, που έδωσε προς όλους υπέροχο χριστιανικό και κοινωνικό μάθημα, έφ...
23 Νοεμβρίου 2021
Είναι πλέον φανερό ότι τα Βαλκάνια έχουν εισέλθει σε μια φάση μεγάλης αβεβαιότητας, εξαιτίας εσωτερι...
22 Νοεμβρίου 2021
1992. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πρόσκληση της Ε.Τ.Υ.Κ. (Ένωση ...