ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η ... "Ρουμανική μειονότητα" της Βορείου Ηπείρου - Η προπαγάνδα και οι ευλογίες της Αλβανικής Κυβέρνησης

Πρόσφορο έδαφος έχει βρει η ρουμανική προπαγάνδα στην Αλβανία που δρα με τις ευλογίες της αλβανικής κυβέρνησης προκειμένου να διασπάσει, ως φαίνεται, τον κορμό της ελληνικής μειονότητας.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2020, η ιστοσελίδα της ρουμανικής προπαγάνδας «Romanian Global News» αναφερόμενη στο ρουμανικό στοιχείο στη νότιο Αλβανία, όπου κυρίως διαβιεί το ελληνικό στοιχείο σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν πάνω από 300.000 Ρουμάνοι / Αρμάνοι στην Αλβανία, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν το 2018 ως εθνική μειονότητα και οι οποίοι αναμένουν βοήθεια από το ρουμανικό κράτος για να ανοίξουν σχολεία στην αρμάνικη διάλεκτο, να αναπτύξουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να χτίσουν εκκλησίες για να εκκλησιάζονται στην αρμάνικη διάλεκτο, μία από τις τέσσερις διαλέκτους της ρουμανικής γλώσσας».

Όπως σημειώνεται η Εταιρεία «Μακεδόνων- Ρουμάνων Σπουδαστών» λειτουργεί στο Βουκουρέστι από το 1911 με (προπαγανδιστική) δραστηριότητα στα Βαλκάνια (για την προσέλκυση των βλάχων).

Στις 25 Οκτωβρίου ιδρύθηκε η λεγόμενη «Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Εταιρείας Μακεδονο-ρουμάνων Φοιτητών από την Αλβανία» και μάλιστα αποφασίστηκε την ίδια ημέρα η ίδρυση Αθλητικής Λέσχης «Μακεδονο-ρουμανικής».

Μάλιστα δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στην αλβανική γλώσσα για τους Αρμάνους/Βλάχους η «arumun.com», η οποία αναφέρεται σε δραστηριότητες της ρουμανικής προπαγάνδας στην Αλβανία.

Η «Romanian Global News» είναι μια ιστοσελίδα, όπως σημειώνεται, «που λαμβάνει ειδήσεις από ρουμανικές κοινότητες στο εξωτερικό, που μεταδίδονται συνεχώς στα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, την προεδρία κλπ.»

Όπως διευκρινίζει: η ιστοσελίδα «απευθύνεται στα μέσα ενημέρωσης στις ρουμανικές κοινότητες στα γειτονικά κράτη και στη Δύση, ξένα μέσα ενημέρωσης, ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία παρέχει πληροφορίες με βάση τη συνεργασία, τις ρουμανικές πρεσβείες, τις ξένες πρεσβείες στη Ρουμανία και άλλα ιδρύματα ενδιαφέροντος».

Όπως τονίζεται ενώ χρηματοδοτείται από τη ρουμανική κυβέρνηση, οι απόψεις των συντακτών δεν απηχούν αυτές της ρουμανικής κυβέρνησης.


πηγή :.echedoros-a.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
18 Μαρτίου 2023
Κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της Επιτροπής Παρέλασης έφεραν οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, ...
16 Μαρτίου 2023
Tον Ελληνορθόδοξο Iερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξ...
14 Μαρτίου 2023
Την καθιερωμένη ανοικτή εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα διοργανώσει...
25 Μαρτίου 2023
Σήμερα η Εθνική μας Εορτή. Η μέρα της παλιγγενεσίας. Όλη η Ελλάδα στο πόδι. Όλοι οι Έλληνες γιορτάζο...
21 Μαρτίου 2023
Ήταν Κυριακή 2 Αυγούστου 1992 όταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ...
12 Μαρτίου 2023
Μετά την δημοφιλή εκπομπή Happy traveler του Ευτύχη Μπλέτσα, που παρέλασε και πρόβαλε ένα μεγάλο μέρ...
26 Φεβρουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτέλεσε το κεντρικό ίσως ζήτημα γύρω από το οποίο περιστράφηκαν...