ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η ελληνική εφημερίδα «Δημοκρατία», υποψήφια για διεθνές βραβείο στα φετινά Βρετανικά βραβεία Τύπου

Η ελληνική εφημερίδα «Δημοκρατία», υποψήφια για διεθνές βραβείο στα φετινά Βρετανικά βραβεία Τύπου

Ελληνικό «άρωμα» έχει η λίστα με τις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο «Διεθνή Εφημερίδα της Χρονιάς», στα Newspaper Awards 2024, καθώς σε αυτή συγκαταλέγεται η «Δημοκρατία».

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία βραβεία του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκλειστικά για εφημερίδες.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου στο επίσημο γκαλά στο Λονδίνο, στο ξενοδοχείο «London Hilton Bankside», όπου θα βρίσκονται εκπρόσωποι απ' όλες τις διεθνείς «ναυαρχίδες» του Τύπου.

Τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 συμπεριλαμβάνουν 13 ξεχωριστές κατηγορίες, στις οποίες διαγωνίζονται κάθε χρόνο εφημερίδες απ' όλο τον κόσμο. Οι κριτικοί του διαγωνισμού, του μόνου αποκλειστικά για εφημερίδες, εξέτασαν εξονυχιστικά εκατοντάδες μεμονωμένες εφημερίδες και στις 13 Φεβρουαρίου 2024 ανακοίνωσαν τη «Δημοκρατία» ως υποψήφια στην τελική λίστα των διεκδικητών σε μια κατηγορία που δεν αφορά μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά στο σύνολο του δημοσιογραφικού αποτελέσματος.

Τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 «θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στην αναγνώριση της έντυπης αριστείας», δήλωσε ο Γκάρι Κάλουμ, διευθυντής των Newspaper Awards. «Τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 θα επικεντρωθούν στην παραγωγή και την καινοτομία σε εθνικές, διεθνείς, περιφερειακές, εβδομαδιαίες και υπερτοπικές εφημερίδες. Θα αναγνωρίσουν την ικανότητα και την τεχνογνωσία όλων των εργαζομένων που εμπλέκονται στην παραγωγή της έντυπης έκδοσης» πρόσθεσε.

Από το 1997, όταν θεσμοθετήθηκαν τα υψηλού κύρους Βραβεία Εφημερίδων, πάνω από 12.000 στελέχη εφημερίδων έχουν παρευρεθεί στην απονομή των βραβείων μαζί με χορηγούς, προμηθευτές και παράγοντες επιρροής του κλάδου. Οι νικητές των περσινών κατηγοριών αναδείχτηκαν ανάμεσα σε 700 ξεχωριστές εφημερίδες!

Για τον φετινό διαγωνισμό η «Δημοκρατία» κατάφερε να ανακηρυχθεί υποψήφια για το βραβείο «INTERNATIONAL NEWSPAPER OF THE YEAR Premier Award», που αφορά όλες τις διεθνείς ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών. Αξιολογούνται αποκλειστικά για τη θεματολογία τους, τη δημοσιογραφική πληρότητά τους, την ποιότητά τους κ.λπ.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο νικητής θα ανακηρυχθεί ανάμεσα σε επτά εφημερίδες που αναδείχθηκαν ως τελικοί διεκδικητές: «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (Γερμανία), «Le Monde» (Γαλλία), «China Daily» (Κίνα, παγκόσμια έκδοση), «δημοκρατία» (Ελλάδα), «ABC» (Ισπανία), «Børneavisen» (Δανία), «The National» (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

«Είναι αυτονόητο ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η «Δημοκρατία» έφτασε στην τελική φάση και θα διαγωνιστεί στην ίδια βάση με εφημερίδες που έχουν απείρως περισσότερους διαθέσιμους πόρους και κατά πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς αναγνωστών στους οποίους απευθύνονται. Είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά», αναφέρει σχετικά η εφημερία και συνεχίζει: «Το γεγονός ότι στην ίδια κατηγορία με τη «δημοκρατία» για την ανάδειξη του τελικού νικητή είναι έντυπα όπως η «China Daily», η «FAZ» ή η «Le Monde» είναι ένα επίτευγμα που δεν θα φάνταζε ποτέ δεδομένο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να παρέχουμε κάθε μέρα στους αναγνώστες μας ακέραιη, εμπεριστατωμένη και έντιμη δημοσιογραφία».

Οι άλλοι έξι υποψήφιοι διεκδικητές του βραβείου

Στην κατηγορία της για Διεθνή Εφημερίδα της Χρονιάς η «δημοκρατία» θα διαγωνιστεί με άλλες έξι εφημερίδες που προσφέρουν υψηλής ποιότητας δημοσιογραφία στους αναγνώστες τους.

«ABC»: Είναι η παλαιότερη και πιο ιστορική πανεθνική εφημερίδα της Ισπανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα. Η ημερήσια κυκλοφορία της είναι 364.000 φύλλα, με επιπλέον 46.820 συνδρομητές. Κυκλοφόρησε την Πρωτοχρονιά του 1903. Στις σελίδες της γράφουν πολλοί από τους εγκυρότερους δημοσιογράφους στην Ισπανία.

«China Daily»: Ιδρύθηκε το 1981 και έχει τη μεγαλύτερη έντυπη κυκλοφορία από οποιαδήποτε άλλη αγγλόφωνη εφημερίδα της Κίνας. Διαθέτει γραφεία στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Κίνας καθώς και σε πολλές ξένες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο. Η μέση ημερήσια κυκλοφορία της είναι πάνω από 600.000 φύλλα σε περισσότερες από 150 χώρες και 300.000 εντός Κίνας.

«Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (FAZ): Είναι η κυριακάτικη έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ), της θεωρούμενης πιο έγκυρης γερμανικής εφημερίδας. Υπάρχει από το 2001 και η κυκλοφορία της είναι 188.469 φύλλα. Η «μητρική» καθημερινή FAZ ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1949 και είναι η πολυνίκης του θεσμού των συγκεκριμένων βραβείων.

«Le Monde»: Από τις μεγαλύτερες και πλέον ιστορικές εφημερίδες στη Γαλλία, αλλά και παγκοσμίως, η «Le Monde» ιδρύθηκε το 1944, κατόπιν αιτήματος του στρατηγού Ντε Γκολ, μετά την αποχώρηση του γερμανικού στρατού από το Παρίσι. Η μέση κυκλοφορία της είναι 480.000 φύλλα, συμπεριλαμβανομένων 40.000 στο εξωτερικό.

«Børneavisen»: Η συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα από τη Δανία πρωτοπορεί παγκοσμίως απευθυνόμενη αποκλειστικά σε νεανικό κοινό, ιδίως μαθητές. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει στα παιδιά πρόσβαση στο πιο αξιόπιστο μέσο, τις εφημερίδες, σε μια εποχή που λαμβάνουν τις πληροφορίες τους κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εχει αναδειχθεί διεθνώς για την ποιότητα και την αμεσότητα που προσφέρει. Το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2018.

«The National»: Είναι αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα που δημοσιεύεται στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ιδρύθηκε το 2008 και προσφέρει κάλυψη και ανάλυση των γεγονότων στη Μέση Ανατολή. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Αμπού Ντάμπι, ενώ διαθέτει γραφείο και στο Λονδίνο καθώς και ανταποκριτές σε όλες τις μεγάλες πόλεις παγκοσμίως. Η κυκλοφορία της την πρώτη χρονιά ξεπερνούσε τα 60.000 φύλλα.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...