ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Άγκυρα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα παίξουν το "παχνίδι" κάποιων κοινοβουλευτικών σχετικά με την πώληση των F-16

akar2_19_7_2022

Η Άγκυρα ελπίζει πως η Ουάσινγκτον δεν θα παίξει το "παιχνίδι" ορισμένων Αμερικανών κοινοβουλευτικών που αντιτίθενται σε μια ενδεχόμενη πώληση μαχητικών F-16, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ενός νομοσχεδίου που δημιουργεί ένα νέο εμπόδιο σε τυχόν αγορά των μαχητικών από την Τουρκία, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Πρακτορείο Reuters.

Η Τουρκία επιδίωξε να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατασκευής Lockheed Martin και εξοπλισμό εκσυγχρονισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε πως υποστηρίζει την πώλησή τους και ο Τούρκος ομόλογός του είπε πως πιστεύει ότι θα περάσει έπειτα από συνομιλίες με τον Μπάιντεν.

Την περασμένη εβδομάδα η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση στην Άγκυρα εκτός εάν η κυβέρνηση πιστοποιήσει ότι αυτό είναι απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, περιλαμβάνοντας επίσης μια περιγραφή συγκεκριμένων βημάτων που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα του Reuters, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα πως οι συνομιλίες για την πώληση των μαχητικών συνεχίζονται και η Τουρκία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία, προσθέτοντας πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ γνωρίζουν τη σημασία της Τουρκίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, ως συμμάχου στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και στο θέμα της μετανάστευσης.

"Ενώ αυτή είναι η κατάσταση, πώς μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό; Ένας κοινοβουλευτικός, μια ομάδα βγαίνει και ανακατεύει τα πράγματα μέσω κάποιας χειραγώγησης και παραπληροφόρησης", είπε ο Ακάρ. "Περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παίξουν αυτό παιχνίδι".

Ο Ακάρ απέρριψε οποιουσδήποτε όρους για μια ενδεχόμενη πώληση των μαχητικών.

"Δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα προϋποθέσεων όπως 'σου δίνω αυτό, αλλά δεν θα κάνεις αυτό", είπε. "Ευχόμαστε να επικρατήσει η κοινή λογική", είπε.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

31 Μαρτίου 2023
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
18 Μαρτίου 2023
Κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της Επιτροπής Παρέλασης έφεραν οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, ...
16 Μαρτίου 2023
Tον Ελληνορθόδοξο Iερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξ...
25 Μαρτίου 2023
Σήμερα η Εθνική μας Εορτή. Η μέρα της παλιγγενεσίας. Όλη η Ελλάδα στο πόδι. Όλοι οι Έλληνες γιορτάζο...
21 Μαρτίου 2023
Ήταν Κυριακή 2 Αυγούστου 1992 όταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ...
12 Μαρτίου 2023
Μετά την δημοφιλή εκπομπή Happy traveler του Ευτύχη Μπλέτσα, που παρέλασε και πρόβαλε ένα μεγάλο μέρ...
26 Φεβρουαρίου 2023
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτέλεσε το κεντρικό ίσως ζήτημα γύρω από το οποίο περιστράφηκαν...