ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Γιατί δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης ζήτησε να μην συζητηθεί το θέμα ονοματοθεσίας πλατείας της πόλης ως «πλατείας ηρώων Β. Ηπείρου»

Γιατί δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης ζήτησε να μην συζητηθεί το θέμα ονοματοθεσίας πλατείας της πόλης ως «πλατείας ηρώων Β. Ηπείρου»

Επίσημη η αλλαγή σκυτάλης για τη δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με τον Οδυσσέα Μπόρο να αναλαμβάνει στη θέση του παραιτηθέντος Αλέξανδρου Νάρη, καταθέτοντας μάλιστα αίτημα για την ονοματοθεσία πλατείας της πόλης μας ως «πλατείας ηρώων Β. Ηπείρου».

«Εξετάζοντας το αίτημα απευθύνθηκα, μέσω των νομικών υπηρεσιών, στο υπουργείο Εξωτερικών για να λάβω την απάντηση πως ο όρος δεν χρησιμοποιείται στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ωστόσο θα βάλω το θέμα προς συζήτηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Τάχος, με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, να απευθύνεται στο σώμα ζητώντας να μην συζητηθεί το θέμα.

«Πρόκειται για την ελληνική εθνική μειονότητα της Ν. Αλβανίας, έτσι ορίζεται σύμφωνα με τα δεδομένα του ελληνικού κράτους η συγκεκριμένη μειονότητα», ανέφερε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως «το ζητούμενο είναι τι θα βοηθήσει ουσιαστικά τους ομοεθνείς δημάρχους».

«Δεν ωφελεί το ΔΣ και την πόλη να παίρνει αποφάσεις για τέτοιου είδους πράγματα. Να αποφύγουμε εντάσεις οι οποίες έχουν πίσω τους το στοιχείο του αναθεωρητισμού. Εκτιμώ πως το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί, αλλά να στηρίξουμε μέσω της ΚΕΔΕ τους ομοεθνείς δημάρχους», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

«Δεν δημιουργεί εθνικό ζήτημα η συζήτηση. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο εντόπισα δεκάδες οδούς με την ονομασία "Β. Ήπειρος" σε όλη τη χώρα», αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Μαμάκος, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις με αποτέλεσμα το θέμα να τεθεί προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, εντός 15 ημερών.


larissapress.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

07 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λεωνίδας Παπάς είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου εστιατορίου «Lake View Restaurant» με θέα μία γραφική ...
05 Δεκεμβρίου 2022
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους Προ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
06 Δεκεμβρίου 2022
Επιλογή της αλβανικής ηγεσίας να κρατά σε διαρκή «ομηρία» τις «στρατηγικές σχέσεις» με την ΕλλάδαΕισ...
04 Δεκεμβρίου 2022
Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (17 Δεκεμβρίου με το νέο) υπογράφεται το γνωστ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...
27 Νοεμβρίου 2022
Μέσα σε χρονικό διάστημα των τριών ετών, 1991-1993, η οργάνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η ΟΜΟΝΟΙ...