ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Φραγκογιάννης: Μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας - Κοσόβου

Φραγκογιάννης: Μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας - Κοσόβου

Η βούληση Ελλάδας-Κοσσόβου για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και εμπορικών συναλλαγών επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, με την υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας του Κοσόβου Rozeta Hajdari.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ενεργού ρόλου της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων και του στόχου της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων με την Πρίστινα.

Η κυρία Hajdari βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεύοντας επιχειρηματική αποστολή 19 εταιριών από το Κόσοβο η οποία θα συμμετάσχει, αύριο, σε επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Enterprise Greece. Στο Φόρουμ, θα απευθύνει χαιρετισμό και ο κ. Φραγκογιάννης, ενώ θα υπογραφεί και Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου κοσοβαρικού φορέα προώθησης των επενδύσεων KIESA (Kosovo Investment and Enterprise Support Agency).

Κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ο κ. Φραγκογιάννης και η κα Hajdari συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών, σε πληθώρα τομέων, στην ενέργεια, τις υποδομές και μεταφορές, τις κατασκευές, τα αγροτικά προϊόντα, καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Ειδική αναφορά έγινε στις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας από την ανάπτυξη ενεργειακών διαδρόμων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στην Κοσοβάρα αξιωματούχο ότι περίπου 100 ελληνικές εταιρίες έχουν ήδη επενδύσει και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Κόσοβο, κυρίως στους κλάδους των τροφίμων-ποτών, δομικών υλικών, πετρελαιοειδών και διαχείρισης αποβλήτων. Παράλληλα μεταφέροντας τη βούληση του ελληνικού πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική παρουσία του στο Κόσοβο, έθεσε στην κα Hajdari το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την επίλυση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Κόσοβο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...