ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Φραγκογιάννης: Μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας - Κοσόβου

Φραγκογιάννης: Μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας - Κοσόβου

Η βούληση Ελλάδας-Κοσσόβου για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και εμπορικών συναλλαγών επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, με την υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας του Κοσόβου Rozeta Hajdari.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ενεργού ρόλου της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων και του στόχου της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων με την Πρίστινα.

Η κυρία Hajdari βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεύοντας επιχειρηματική αποστολή 19 εταιριών από το Κόσοβο η οποία θα συμμετάσχει, αύριο, σε επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Enterprise Greece. Στο Φόρουμ, θα απευθύνει χαιρετισμό και ο κ. Φραγκογιάννης, ενώ θα υπογραφεί και Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου κοσοβαρικού φορέα προώθησης των επενδύσεων KIESA (Kosovo Investment and Enterprise Support Agency).

Κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ο κ. Φραγκογιάννης και η κα Hajdari συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών, σε πληθώρα τομέων, στην ενέργεια, τις υποδομές και μεταφορές, τις κατασκευές, τα αγροτικά προϊόντα, καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Ειδική αναφορά έγινε στις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας από την ανάπτυξη ενεργειακών διαδρόμων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στην Κοσοβάρα αξιωματούχο ότι περίπου 100 ελληνικές εταιρίες έχουν ήδη επενδύσει και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Κόσοβο, κυρίως στους κλάδους των τροφίμων-ποτών, δομικών υλικών, πετρελαιοειδών και διαχείρισης αποβλήτων. Παράλληλα μεταφέροντας τη βούληση του ελληνικού πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική παρουσία του στο Κόσοβο, έθεσε στην κα Hajdari το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την επίλυση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Κόσοβο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

07 Δεκεμβρίου 2022
Ο Λεωνίδας Παπάς είναι ιδιοκτήτης του μεγάλου εστιατορίου «Lake View Restaurant» με θέα μία γραφική ...
05 Δεκεμβρίου 2022
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους Προ...
28 Νοεμβρίου 2022
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης...
09 Νοεμβρίου 2022
Ευχάριστα νέα για τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Βουλευτές, αφού νωρίς το πρωί οριστικοποιήθηκε ότι τ...
08 Δεκεμβρίου 2022
Η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το νέο ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Ηπείρου, που πραγ...
06 Δεκεμβρίου 2022
Επιλογή της αλβανικής ηγεσίας να κρατά σε διαρκή «ομηρία» τις «στρατηγικές σχέσεις» με την ΕλλάδαΕισ...
04 Δεκεμβρίου 2022
Στις 4 Δεκεμβρίου 1913 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (17 Δεκεμβρίου με το νέο) υπογράφεται το γνωστ...
03 Δεκεμβρίου 2022
Η προσεχής επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού στα Τίρανα σκοπόν έχει αφ' ενός την υπογραφή συνυποσχετ...