ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Φωτιά και καπνογόνα μέσα στην αλβανική βουλή

Φωτιά και καπνογόνα μέσα στην αλβανική βουλή

Οι εικόνες χάους στην αλβανική Βουλή, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024.

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος μόλις μπήκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου αναποδογύρισαν τις καρέκλες τους και τις τοποθέτησαν στο βήμα ομιλίας για να αποτρέψουν την συζήτηση στην ολομέλεια.

Κατά την έναρξη της συζήτησης άναψαν καπνογόνα και δημιουργήσαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μάλιστα ένα από τα καπνογόνα που είχε τοποθετηθεί στο έδρανο του Λουλζίμ Μπάσα . Ένας βουλευτής φάνηκε να ανάβει μια μικρή φωτιά η οποία πέρασε σε έναν κάδο προτού οι φλόγες κατασβεστούν γρήγορα από τους γύρω βουλευτές πριν η φωτιά εξαπλωθεί.

Η πλειοψηφία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2024 χωρίς συζήτηση επί της αρχής με 73 ψήφους υπερ μέσα σε 5 λεπτά, σηματοδοτώντας τη συντομότερη συνεδρίαση της Βουλής στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού.

Στην αίθουσα παρευρίσκονταν και ο Αλβανός πρωθυπουργός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, αλλά οι δημοκράτες δεν επέτρεψαν σε κανέναν να μιλήσει. 

O Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση εντός της Βουλής όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα έχει την πλειοψηφία.

«Η μάχη δεν τελείωσε», είπε ο Μπερίσα σε δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στην αίθουσα της Βουλής όπου ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε μια πρώτη ψηφοφορία σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Τον περασμένο μήνα, εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Μπερίσα και τον γαμπρό του για διαφθορά σχετικά με μια συμφωνία ακίνητης περιουσίας που αφορούσε τους χώρους ενός αθλητικού συλλόγου. Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τον Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2009 για να ασκήσει πίεση «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του».

Ο γαμπρός του συνελήφθη, αλλά ο Μπερίσα έχει ασυλία από δίωξη ως βουλευτής. Του δόθηκε εντολή να μην εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του. Ο Ράμα αρνείται την κατηγορία.

«(Η αντιπολίτευση) έφερε φρασεολογία και μεθόδους πεζοδρομίου στην πολιτική», δήλωσε ο Ράμα με ανάρτηση στο X, μετά το σημερινό περιστατικό.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...