ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Εξεταστική επιτροπή για τις παρατυπίες των αλβανικών εκλογών

Εξεταστική επιτροπή για τις παρατυπίες των αλβανικών εκλογών

Η κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή για τις εκλογές της 25ης Απριλίου, η οποία συστάθηκε κατόπιν αιτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), πραγματοποίησε την Παρασκευή την πρώτη της τακτική συνεδρίαση.

Η επιτροπή είχε συγκληθεί σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τη σοσιαλιστική πλειοψηφία να αποχωρεί από κάθε συνεδρίαση.

Την Παρασκευή, τα μέλη και των δύο κομμάτων συμφώνησαν στον εσωτερικό κανονισμό της επιτροπής και εξέλεξαν τον Klevis Xhoxhi, βουλευτή των Σοσιαλιστών, ως γραμματέα της.

Ως πρώτο θέμα της, ο πρόεδρος της επιτροπής Enkelejd Alibeaj παρουσίασε είκοσι ένα αιτήματα παροχής πληροφοριών που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό Edi Rama, σε διάφορα υπουργεία, καθώς και σε κρατικές υπηρεσίες.

Τα αιτήματα αφορούν ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στη δημόσια διοίκηση και τους μισθούς τους, καθώς και τον αριθμό των Αλβανών που ζουν στο εξωτερικό και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η επιτροπή συστάθηκε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης πριν από δύο εβδομάδες. Έχει στη διάθεσή της 3 μήνες για να διερευνήσει την πιθανή παράνομη εμπλοκή της κεντρικής και τοπικής δημόσιας διοίκησης στις γενικές εκλογές της 25ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα θα διερευνήσει μια κυβερνητική εντολή, που εκδόθηκε λίγο πριν από τις εκλογές, η οποία απαιτεί από τους Αλβανούς μετανάστες που φτάνουν στην Αλβανία να τεθούν σε καραντίνα, καθιστώντας έτσι αδύνατη την ψήφο τους.

Θα εξετάσει επίσης τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την κυβέρνηση ακριβώς πριν από τις εκλογές, η οποία φέρεται να ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, την υποτιθέμενη πρόσληψη 13 χιλιάδων ατόμων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, που πληρώθηκαν με δημόσιο χρήμα, και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 910 χιλιάδων Αλβανών ψηφοφόρων.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, ο οποίος κέρδισε μια τρίτη θητεία στην εξουσία, προέβη σε μια "εκλογική σφαγή" κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και την ημέρα των εκλογών.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...