ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Έκλεβαν βαριά μηχανήματα και τα πωλούσαν στην Αλβανία

Έκλεβαν βαριά μηχανήματα και τα πωλούσαν στην Αλβανία

Φως στις κλοπές μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας που είχαν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε διάφορες περιοχές της χώρας έριξε η έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αγρινίου και το τμήμα Στυλίδας, καθώς αποκάλυψε ότι ήταν "δουλειές" μιας εγκληματικής οργάνωσης που αποτελείτο από δυο ζευγάρια Αλβανών. Το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα οι δύο άνδρες, ενώ οι δύο γυναίκες αναζητούνται.


Οι δράστες έκλεβαν μηχανήματα έργων που εντόπιζαν σε εργοτάξια, τα φόρτωναν σε νταλίκες με ρυμουλκούμενα και τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές, όπου τα έκρυβαν με σκοπό να τα βγάλουν στην Αλβανία για να τα πουλήσουν ολόκληρα ή ως ανταλλακτικά. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς, οι γυναίκες προπορεύονταν με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα για να προειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν μπλόκα.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε τουλάχιστον πέντε κλοπές και απόπειρες κλοπής μηχανημάτων έργων. Η τελευταία, που είχε στόχο δυο μηχανήματα έργου συνολικής αξίας 245.000 ευρώ, έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν οι δράστες τρύπωσαν σε ένα εργοτάξιο της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην περιοχή του Αχινού Στυλίδας, έκλεψαν ένα ογκώδες μηχάνημα τύπου Caterpillar 318Ε και προσπάθησαν να κλέψουν ένα εκσκαφέα χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς βρέθηκε να έχει μετακινηθεί σε έναν ελαιώνα.Στις 23 Νοεμβρίου, είχαν κλέψει από την περιοχή των Καρδαμιτσίων στα Ιωάννινα ένα ερπυστριοφόρο χωματουργικό μηχάνημα αξίας 100.000 ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε τρεις ημέρες μετά φορτωμένο σε ένα φορτηγό στην περιοχή της Παραμυθιάς στην Θεσπρωτία, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το σημείο που εκλάπη. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που βρέθηκαν σε αυτό, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων στον εντοπισμό των δραστών.Στις 18 Οκτωβρίου, οι κακοποιοί εισέβαλαν σε ένα εργοτάξιο που διανοίγει τον δρόμο Βόνιτσας– Λευκάδας στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Αιτωλοακαρνανίας και "έγδυσαν" κυριολεκτικά έναν ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, αποσυναρμολογώντας ολόκληρη την καμπίνα και τη μηχανή του συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ο τράκτορας και τα δύο ρυμουλκούμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις κλοπές στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα, τα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που λειτουργούσαν ως προπομποί, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή εντοπισμού GPS, ρούχα, γάντια εργασίας και διάφορα κλειδιά και εργαλεία. Σε βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


protothema.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
19 Φεβρουαρίου 2024
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγου...
17 Φεβρουαρίου 2024
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε εξαρχής ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελ...
14 Φεβρουαρίου 2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών θέτει σε διαβούλευση τους βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απ...
09 Φεβρουαρίου 2024
Περισσότερες από 70 διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό προγραμμάτισαν και υ...
19 Φεβρουαρίου 2024
Εδώ ο κόσµος καίγεται –καταλήψεις, αγροτικά, ομόφυλα ζευγάρια– κι εσύ ασχολείσαι με τον Μπελέρη», εί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ε...
17 Φεβρουαρίου 2024
Απ' όλες τις επαφές μου στα κοινωνικά δίκτυα με ντόπιους και μειονοτικούς Έλληνες -- και με τους ομο...
15 Φεβρουαρίου 2024
Η Διεθνής Επιτροπή Εθνολογικής Έρευνας (Δ.Ε.Ε.Ε), που συστάθηκε από την Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λον...