ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Έκλεβαν βαριά μηχανήματα και τα πωλούσαν στην Αλβανία

Έκλεβαν βαριά μηχανήματα και τα πωλούσαν στην Αλβανία

Φως στις κλοπές μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας που είχαν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε διάφορες περιοχές της χώρας έριξε η έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αγρινίου και το τμήμα Στυλίδας, καθώς αποκάλυψε ότι ήταν "δουλειές" μιας εγκληματικής οργάνωσης που αποτελείτο από δυο ζευγάρια Αλβανών. Το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα οι δύο άνδρες, ενώ οι δύο γυναίκες αναζητούνται.


Οι δράστες έκλεβαν μηχανήματα έργων που εντόπιζαν σε εργοτάξια, τα φόρτωναν σε νταλίκες με ρυμουλκούμενα και τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές, όπου τα έκρυβαν με σκοπό να τα βγάλουν στην Αλβανία για να τα πουλήσουν ολόκληρα ή ως ανταλλακτικά. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς, οι γυναίκες προπορεύονταν με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα για να προειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν μπλόκα.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε τουλάχιστον πέντε κλοπές και απόπειρες κλοπής μηχανημάτων έργων. Η τελευταία, που είχε στόχο δυο μηχανήματα έργου συνολικής αξίας 245.000 ευρώ, έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν οι δράστες τρύπωσαν σε ένα εργοτάξιο της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην περιοχή του Αχινού Στυλίδας, έκλεψαν ένα ογκώδες μηχάνημα τύπου Caterpillar 318Ε και προσπάθησαν να κλέψουν ένα εκσκαφέα χωρίς να τα καταφέρουν, καθώς βρέθηκε να έχει μετακινηθεί σε έναν ελαιώνα.Στις 23 Νοεμβρίου, είχαν κλέψει από την περιοχή των Καρδαμιτσίων στα Ιωάννινα ένα ερπυστριοφόρο χωματουργικό μηχάνημα αξίας 100.000 ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε τρεις ημέρες μετά φορτωμένο σε ένα φορτηγό στην περιοχή της Παραμυθιάς στην Θεσπρωτία, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το σημείο που εκλάπη. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που βρέθηκαν σε αυτό, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων στον εντοπισμό των δραστών.Στις 18 Οκτωβρίου, οι κακοποιοί εισέβαλαν σε ένα εργοτάξιο που διανοίγει τον δρόμο Βόνιτσας– Λευκάδας στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Αιτωλοακαρνανίας και "έγδυσαν" κυριολεκτικά έναν ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, αποσυναρμολογώντας ολόκληρη την καμπίνα και τη μηχανή του συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ο τράκτορας και τα δύο ρυμουλκούμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις κλοπές στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα, τα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που λειτουργούσαν ως προπομποί, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή εντοπισμού GPS, ρούχα, γάντια εργασίας και διάφορα κλειδιά και εργαλεία. Σε βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


protothema.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
28 Ιουνίου 2024
Την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη στήριξη της ελληνομάθειας και στην προβολή του ελλη...
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...