ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αναβολή στη δίκη Μπελέρη που αφορά το αίτημα ειδικής άδειας ορκωμοσίας

Αναβολή στη δίκη Μπελέρη που αφορά το αίτημα ειδικής άδειας ορκωμοσίας

Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου στις 14:00 η επόμενη συνεδρίαση για τον Φρέντη Μπελέρη που αφορά το αίτημα για ειδική άδεια ορκωμοσίας ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Δήμαρχος.

Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο Φρέντης Μπελέρης χαρακτήρισε τη διαδικασία ως πολιτική διάκριση και αδικία, που πρέπει να τελειώσει οριστικά.

«Πολιτικές διακρίσεις. Υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις και τοποθετήσεις του πρωθυπουργού πριν από κάθε συνεδρίαση. Δεν συμβαίνει σε καμία χώρα στον κόσμο να συνεχίσει να κυβερνά ένας ηττημένος. Συνεχίζεται η αδικία και πρέπει να τελειώσει, κάτι που δεν εμποδίζει ο νόμος. Είναι συνταγματική αρχή», είπε ο Μπελέρης ενώπιον του δικαστηρίου.

Στα Τίρανα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννηςο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία προκειμένου να συναντηθεί και να συμπαρασταθεί στον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και να παραστεί σήμερα Δευτέρα στην εκδίκαση ενώπιον της αλβανικής δικαιοσύνης του αιτήματος του για να του χορηγηθεί ειδική άδεια που θα επιτρέψει την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Φρέντη Μπελέρης ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου. Στις 14 Μαΐου οι δημότες της Χειμάρρας τον εξέλεξε δήμαρχο τους.

Ο Φρέντης Μπελέρης επτά μήνες τώρα παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει προφυλακισμένος. Επτά μήνες τώρα η αλβανική κυβέρνηση πεισματικά του αρνείται το αναφαίρετο δικαίωμά του. Να ορκισθεί Δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας. Πεισματικά του αρνείται να αναλάβει τα καθήκοντά του που αποτελεί μία απλά διοικητική πράξη η οποία δεν θίγει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και το οξύμωρο. Στη Χειμάρρα χρέη δημάρχου εκτελεί σήμερα ο πρώην δήμαρχος ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Όπως ρητά αναφέρει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας η αποτροπή της ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες. Με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα.»


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Φεβρουαρίου 2024
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγου...
17 Φεβρουαρίου 2024
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε εξαρχής ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελ...
14 Φεβρουαρίου 2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών θέτει σε διαβούλευση τους βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απ...
09 Φεβρουαρίου 2024
Περισσότερες από 70 διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό προγραμμάτισαν και υ...
19 Φεβρουαρίου 2024
Εδώ ο κόσµος καίγεται –καταλήψεις, αγροτικά, ομόφυλα ζευγάρια– κι εσύ ασχολείσαι με τον Μπελέρη», εί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ε...
17 Φεβρουαρίου 2024
Απ' όλες τις επαφές μου στα κοινωνικά δίκτυα με ντόπιους και μειονοτικούς Έλληνες -- και με τους ομο...
15 Φεβρουαρίου 2024
Η Διεθνής Επιτροπή Εθνολογικής Έρευνας (Δ.Ε.Ε.Ε), που συστάθηκε από την Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λον...