ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Η Χιμάρα αναμένει ελεύθερο τον Δήμαρχο και την αποκατάσταση της τάξης του Νόμου στην περιοχή

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Η Χιμάρα αναμένει ελεύθερο τον Δήμαρχο και την αποκατάσταση της τάξης του Νόμου στην περιοχή

Θέμα: Η Χιμάρα αναμένει ελεύθερο τον Δήμαρχο και την αποκατάσταση της τάξης του Νόμου στην περιοχή. Πρωθυπουργός και Υπουργοί του πετούν την προπαγανδιστική τους μπάλα στην κερκίδα.

Προ ημερών ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Έντι Ράμα και χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ούλσι Μάνια – εκ του αντικειμένου πολύ πιο κοντά στην υπόθεση – με δηλώσεις τους προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις απ' την υπόθεση κράτησης και εν τέλει στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων ως εκλεγμένος Δήμαρχος, του κ. Φρέντη Μπελέρη. Συνεννοημένα κάνουν λόγο για υπόθεση της δικαιοσύνης.

Ωστόσο που κορυφαίοι νομικοί στη χώρα, η αντιπολίτευση και κυρίως εμείς ως φορέας πολιτικής έκφρασης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας θεωρούμε την υπόθεση πολιτική δίωξη και κατασκευασμένη απ' τις κρατικές υπηρεσίες. Εξ άλλου στο δικαστήριο υπήρξε ομολογία τόσο αστυνομικών αρχών όσο και του «χρυσού μάρτυρα» ότι οι πρώτοι πλήρωναν τον αλιέα ώστε να εκθέσει το επιτελείο του κ. Φρέντη Μπελέρη – τότε υποψηφίου και νυν Δημάρχου – σε δήθεν αλισβερίσι εξαγοράς ψήφων.

Το κατασκευασμένο αυτό σενάριο κατέρρευσε στα μάτια της κοινής γνώμης. Εν τούτοις η συνεχιζόμενη αναφορά του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Δικαιοσύνης με την στερεότυπη φράση «είναι υπόθεση της δικαιοσύνης» στην ουσία αποτελεί προειδοποίηση προς τους δικαστές να μην αποφασίσουν με επαγγελματική ακεραιότητα και συνειδητή τόλμη αλλά να συνεχίσουν να καλύπτουν την δολοπλοκία.

Δολοπλοκία που συνεχίζει να δημιουργεί παράνομα τετελεσμένα στην περιοχή της Χιμάρας ειδικά σε ότι αφορά την λεηλασία της ιδιοκτησίας προς εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων του Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Πλέον είναι έκθετοι και αισθανόμαστε δικαιωμένοι που δεν είμαστε πλέον οι μόνοι που τα καταγγέλλουμε εν ονόματι της τοπικής κοινωνίας. Την περίοδο αυτή, απ' τις εκλογές του Μάη, στο Δήμο Χιμάρας επικρατεί κατάσταση ομιχλώδη και όπου κρατικοί φορείς παρέχουν δια του πρώην Δημάρχου και των δοτών υπαλλήλων, τις τελευταίες υπηρεσίες σε παράνομα συμφέροντα και συμβόλαια σκοτεινής συναλλαγής.

Εκτεθειμένη σε τέτοιο βαθμό έναντι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, της κοινωνίας της Χιμάρας και σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης στη χώρα, η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να φύγει απ' την ουσία της υπόθεσης. Ούτε λίγο και ούτε πολύ προσπαθεί να την εμφανίσει ως διαφορά μεταξύ Αθηνών και Τιράνων ενώ είναι πολιτική ζήτημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και είναι υπόλογοι.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ επιμένουμε ότι η δεσμευτική εφαρμογή των κριτηρίων της Χάρτας της Κοπεγχάγης για τα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ κράτη πρέπει με αυστηρότητα και χωρίς καμιά προσχηματική έκπτωση να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Αλβανίας.

Έναντι της πραγματικότητας όπως αποδεικνύεται προκύπτει σαφώς τόσο η προσήλωση της ΕΕΜ στο όραμα της ενταξιακής προοπτικής της Αλβανίας όσο και η ορθά συνεπή στήριξη της Αθήνας προς τα Τίρανα στην κατεύθυνση αυτή.

Πλην όμως είναι εκβιασμός προς τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και τους θεσμούς ώστε: με χειραγωγημένη δικαιοσύνη, με διαφθορά που επιτυχώς επιχειρεί και λεηλατεί περιουσίες ιδιωτών ή εκκλησιαστικών κοινοτήτων, με αυταρχική διαχείριση της εξουσίας που έχει ουσιαστική εξοστρακίσει τόσο την αντιπολίτευση όσο και τις κοινωνίες των μειονοτήτων, με παραβίαση κανόνων δίκαιων και αξιόπιστων εκλογικών αναμετρήσεων, του ίδιου αυτού δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού πολιτών που θέλουν να ανήκουν στην ΕΕΜ, με διάχυση μέσα στο Ευρωπαϊκό έδαφος προπαγάνδας ενθετικού μίσους και ανθελληνισμού, να επιδιώκει η Κυβέρνηση Ράμα την ουσιαστική έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η εντεταλμένη προπαγανδιστική μηχανή με τους γνωστούς στρατευμένους «πολιτικούς αναλυτές» έχουν σαφή οδηγία και με ζήλο έχουν πιάσει δουλειά.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν συζεύξεις που εξυπηρετούν το αφήγημα της Κυβέρνησης του κ. Έντι Ράμα: η αποκατάσταση της έννομης τάξης στη Χιμάρα με την ορκωμοσία και ανάληψη του εκλεγμένου Δημάρχου είναι απλά απαίτηση της Αθήνας. Κατ επέκταση η απροθυμία των Τιράνων να εκπληρώσει υποχρεώσεις και προϋποθέσεις έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών με την Κομισιόν της ΕΕ, προβάλλεται ως βέτο της Ελλάδας!!!



Εκ του Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΔΕΕΕΜ OMONOIA

Αγ. Σαράντα, 18 Νοεμβρίου 2023


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...