ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Αποχώρησε ο Σταύρος Καλογιάννης και έρχεται ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στα Ιωάννινα

Metsotakes-Seitarides

O Σταύρος Καλογιάννης ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ένας κύκλος κλείνει για τον ίδιο και ανοίγει ένας νέος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ο κ. Καλογιάννης είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση αυτή.

Στη γραπτή του δήλωση αναλυτικά αναφέρει:

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023, θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, παρά τη βεβαιότητά μου ότι νίκη για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα είναι μεγάλη και Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για εμένα και ανοίγει ένας νέος.

Πολιτεύτηκα πάντοτε με μέτρο και υπευθυνότητα, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια, μελετώντας σε βάθος τα προβλήματα, πριν επιχειρήσω να τοποθετηθώ επί αυτών ή να δώσω λύσεις. Άφησα το στίγμα μου σε πολλά μικρά θέματα, κυρίως όμως σε μεγάλα: στην αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και στα έργα υποδομής της Ηπείρου, στην Εθνική Στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, στη θεσμοθέτηση προστατευόμενων περιοχών, στην ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκπροσώπησα, επαξίως πιστεύω, τη χώρα μας σε περισσότερα από 50 Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ και Διεθνείς Διασκέψεις για το περιβάλλον, το κλίμα και τις μεταφορές.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή μου και τον ευχαρίστησα θερμά για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, προτείνοντάς με για Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία παρήχθη πλούσιο έργο επί μία τετραετία.

Το επόμενο διάστημα έχω προγραμματίσει τον τακτικό απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου μου και επισκέψεις σε όλους τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων για να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με εμπιστεύτηκαν για πολλά χρόνια.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη, για τις Αρχές και Αξίες της, τις οποίες πιστεύω, και για όσα πολύ σημαντικά προσέφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα και την επόμενη τετραετία. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά στον ευρωπαϊκό δρόμο που χάραξε ο Κων/νος Καραμανλής, τον μόνο που εξασφαλίζει ευημερία και πρόοδο για τους συμπολίτες μας.

Υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία θα είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα δώσει τη μάχη των εκλογών στον νομό Ιωαννίνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα συστρατευτεί στην κοινή προσπάθεια για μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, δίνοντας τη μάχη των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ιωαννίνων".

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε τον έως τώρα βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρο Καλογιάννη για την προσφορά του στην παράταξη και τον κοινοβουλευτισμό, τονίζοντας ότι παραμένει ενεργός στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον δίπλα στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Η Νέα Δημοκρατία ευχαριστεί θερμά τον Σταύρο Καλογιάννη για τη μακρά και πολύτιμη προσφορά του στον κοινοβουλευτισμό και την παράταξη. Μία πολιτική διαδρομή που υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένη με ηθικές αξίες και ιδεολογικές αρχές, τις οποίες και θα συνεχίσει να τιμά", επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει:

"Ο Σταύρος Καλογιάννης διετέλεσε Βουλευτής από το 2000 έως το 2015, αλλά και κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Από το 2004 ως το 2009 υπήρξε Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με αρμοδιότητα τη Χωροταξία και το Περιβάλλον, ενώ από το 2012 έως το 2013 υπήρξε Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων".

"Ο κ. Καλογιάννης τίμησε καθ' όλη την κοινοβουλευτική του πορεία τους πολίτες των Ιωαννίνων που τον εμπιστεύτηκαν και παραμένει ενεργός στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για τα Ιωάννινα και για την Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη", καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...