DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης, οι Χιμαριώτες και ο Αλβανός Πρωθυπουργό

Ο Διονύσιος Φρέντη Μπελέρης, οι Χιμαριώτες και ο Αλβανός Πρωθυπουργό

Αν και πέρασαν εφτά μήνες που είναι κλεισμένος στις αλβανικές φυλακές του Δυρραχίου, ο Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης, δεν πτοείται. Δεν το βάζει κάτω. Και όχι μόνον. Έχει το θάρρος και την μαχητικότητα να διαμαρτύρεται για την άνομη φυλάκιση του, να κάνει δηλώσεις και συνάμα να μηνύει τους καρχαρίες και ολιγάρχες που θέλουν να καταβροχθίσουν την περιουσία των Χιμαριωτών και των άλλων παραθαλασσίων κατοίκων, μία εκ των οποίων και η τέως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Οι Χιμαριώτες, μα και οι εκατοντάδες ψηφοφόροι, που τον εμπιστεύτηκαν για τους στόχους του ως νέος δήμαρχος της Χιμάρας, για τον αγώνα του για την προστασία των περιουσιών τους, είναι μαζί του. Είναι αισιόδοξοι πως η δικαιοσύνη θα ξεκοπεί από τα πλοκάμια της κυβέρνησης, που την έχουν τυλίξει, είναι σίγουροι πως η αλήθεια θα λάμψει.

Και το έχουν αποδείξει αυτοί την 14η Μαΐου, που παρά τις σκληρές δηλώσεις και τα άκομψα φερσίματα του Πρωθυπουργού, δύο μέρες πριν τις εκλογές, τον ανάδειξαν, με την ψήφο τους, νέο δήμαρχο της Χιμάρας, αφήνοντας άφωνους όλους εκείνους, του κρατικού και κομματικού μηχανισμού, που πάλεψαν με νύχια και με δόντια ν' ανατρέψουν το αποτέλεσμα και μέχρι το στημένο σκηνικό από την ακριβοπληρωμένη μαριονέτα, που έπεσε μπούμερανγκ στην εισαγγελέα και ζητάει την επανεξέταση του, μπας και αλλάξει την κατάθεσή του, που υποχρεώθηκε να εκφωνήσει μπροστά στο δικαστικό σώμα.

Το έδειξαν οι Χιμαριώτες στην τεράστια συγκέντρωση διαμαρτίας στο κέντρο της Χιμάρας, με τις ορθές απαιτήσεις και μηνύματά τους προς τον Αλβανό Πρωθυπουργό.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, άμεσα εμφανίζεται ως μη εμπλεκόμενος και ακηδής, ξεχνώντας αυτά που έχει πει δύο μέρες πριν τις εκλογές στη Χιμάρα και στις τόσες συνεντεύξεις στα αλβανικά τηλεοπτικά κανάλια, ενώ έμμεσα διακινεί τα πλοκάμια, κατευθύνοντας την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη να μην λαμβάνει καμία απόφαση και να ρίχνει το μπαλάκι από μια δικαστική αίθουσα στην άλλη και να κρατεί το Φρέντη στη φυλακή.

«Εγώ και η κυβέρνηση δεν αποτελούμε πλευρά αυτής της ιστορίας. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή την ιστορία… Μπορεί η Ελλάδα να μας μπλοκάρει; Ναι μπορεί. Και μετά;… Τώρα να μπλοκαριστεί για ένα θέμα που δεν είναι καθόλου θέμα της Ε. Ένωσης, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή του προοδευτικού πλαισίου που έχει η Αλβανία με την Ε.Ε;, Είναι όμως ένα θέμα που ακόμη και στη διμερή πτυχή του είναι, κατά τη γνώμη μου, δευτερεύον σε σχέση με τα σημαντικά θέματα κοινού στρατηγικού ενδιαφέροντος μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας…» δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού MCN Tv, για την υπόθεση Μπελέρη.

«Το θέμα είναι διμερές και όχι ευρωπαϊκό», το μήνυμα από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Αθήνα, που έσπευσε να παρευρεθεί στην πλευρά του Αλβανού Πρωθυπουργού και που τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το παρουσιάζουν ως μια «γροθιά» της Γερμανίας κατά της Ελλάδας, έλαβε όμως την αυστηρή απάντηση της Αθήνας πως η διμεροποίηση της διαδικασίας δεν είναι αποδεκτή, είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και έτσι θα αντιμετωπιστεί.

Πού το βρήκε γραμμένο αυτό το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών πως η υπεράσπιση των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διμερής και όχι ζήτημα των Διεθνών Συμβάσεων;


Βαγγέλης Παπαχρήστος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...