DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ιερή πορεία προς το ποτάμι...

Ιερή πορεία προς το ποτάμι...

Είναι ενδεικτική της αναδυόμενης πίστης η ιερή πορεία, μέσα σε χωράφια, την ημέρα των Θεοφανίων, προς το ποτάμι, για τον αγιασμό των υδάτων στο χωριό Μαζάγι της Λούντσιας.

Μέσα στα χωράφια πορεύεται η πομπή με τον ιερέα, με τα παιδάκια να κρατούν εξαπτέρυγα, με τους πιστούς να ακολουθούν και καταλήγουν στον ποταμό.

Εκεί, που νεαροί αψήφισαν τα παγωμένα νερά και έκαναν βουτιά με μεγάλη προθυμία και ευσέβεια για τον σταυρό.

Και δείχνει αυτό το σκηνικό ότι απλοί άνθρωποι, στερημένοι, στην πολυθρησκευτική Αλβανία, αναγνωρίζουν το μεγαλείο και την ομορφιά του φωτός και δεν το περιφρονούν.

Επιθυμητό το φως, που έφερε ο Χριστός στον κόσμο. Φωτίζει τα πάντα και αναζωογονεί τους ανθρώπους.

Και το φως μας δίνει να καταλάβουμε πόσο αποκρουστικό είναι το σκοτάδι, που μας τυλίγει και εμποιεί φόβο στην ψυχή.

Και όταν τα μαύρα σκοτάδια ποτίσουν την καρδιά μας, όταν γεμίσουμε από απογοήτευση, ας σπεύσουμε να φωνάξουμε: Φως! Περισσότερο φως!

Φως, λοιπόν, που ανέτειλε ανάμεσά μας είναι ο Χριστός. Είναι το άκτιστο και άδυτο φως, είναι ο ήλιος της δικαιοσύνης. Είναι φως υπέρλαμπρο, που καμία σκιά δεν μπορεί να επισκιάσει και τίποτε να αμαυρώσει.

Χωρίς τον Χριστό βασιλεύει σκοτάδι πηχτό και ανυπόφορο. Χωρίς τον Χριστό η ζωή μας γίνεται κατάρα...

π. Ηλίας Μάκος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

30 Ιανουαρίου 2025
Στις 10 Φεβρουαρίου, στη Βιβλιοθήκη της Ρουμανικής Ακαδημίας, θα εορταστεί στο Βουκουρέστι η Παγκόσμ...
13 Ιανουαρίου 2025
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο, κ. Λεωνίδα...
11 Ιανουαρίου 2025
Διακομματικό ψήφισμα για τη καταδίκη της παράνομης κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία κατατέθηκε στη...
08 Ιανουαρίου 2025
Την τελευταία του πνοή άφησε στη Θεσσαλονίκη, ο αγαπημένος τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής και χορο...