DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Ελληνική Μειονότητα έγινε θυσία στον βωμό της ΑΟΖ

Η Ελληνική Μειονότητα έγινε θυσία στον βωμό της ΑΟΖ

Ξεχάσθηκε η υπόθεση της ελληνικής εθνικής μειονότητας, που φαίνεται να εγκαταλείπεται, θυσία στον βωμό της υποτιθέμενης βούλησης της Αλβανίας να προσφύγει από κοινού με την Ελλάδα στη Χάγη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Αντί λοιπόν η Αθήνα να πιέσει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την αποδοχή της Συμφωνίας του 2009 –έστω οριακά τροποποιημένη–, φθάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε τον κ. Ράμα να δεχθεί την παραπομπή στη Χάγη, όπου εκεί, όπως προβλέπουν οι ειδικοί, θα χάσουμε αρκετή ΑΟΖ σε σχέση με το 2009.

Όμως το ΥΠΕΞ κάνει σοβαρό λάθος με το να βγάζει από την ατζέ­ντα τα θέματα της μειονότητας, ελπίζοντας ότι έτσι θα μαλακώσει η στάση της Αλβανίας. Ο κ. Ράμα θέτει με έμφαση ότι τα θέματα της ελληνικής μειονότητας αφορούν την Αλβανία, που «νοιάζεται» για τους πολίτες της, και τα συνδέει με τα «δικαιώματα» των αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο κ. Δένδιας όφειλε να εξηγήσει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος συσχετισμός, καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Και ήταν τουλάχιστον άστοχη η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών –ενώπιον του κ. Ράμα–, ο οποίος τόνισε ότι «χάρηκε για την πρόοδο» που έχει κάνει η αλβανική κυβέρνηση για τα θέματα της μειονότητας… 

πηγή:paron.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...