DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Αυξημένο το ενδιαφέρον για το Ηπειρώτικο Γλέντι του «Πύρρου» και «Θυγατέρων της Ηπείρου»

Αυξημένο το ενδιαφέρον για το Ηπειρώτικο Γλέντι του «Πύρρου» και «Θυγατέρων της Ηπείρου»

Αυξημένο με όλη την σημασία της λέξεως είναι το ενδιαφέρον των Βορειοηπειρωτών και κατ΄ επέκταση των Ηπειρωτών της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης για το «Ηπειρώτικο Γλέντι» το οποίο θα διοργανώσουν το βράδυ του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στην διεύθυνση 30-03 30 Drive, Astoria, NY 11105.

Το Ηπειρώτικο Γλέντι είναι η πρώτη της μετακορωνοϊού εποχής μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού ο ιστορικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και το Γυναικείο Τμήμα «Θυγατέρες της Ηπείρου και η οργανωτική επιτροπή έχει λάβει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να προσφέρουν την δυνατότητα στους Ηπειρώτες και τους φίλους τους να αναβιώσουν τις παραδόσεις του τόπου τους.

Καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος προκάλεσε η απόφαση να συγκαλέσουν από την γενέτειρα τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Λευτέρη Γκιώκα και του βιολιού Παντελή Γκιώκα, οι οποίοι θα συμπράξουν με τους ομογενείς Γιώργο Ράμπο, ντέφι, Γιώργο Μπεζιάνη, κλαρίνο και Χρήστο Νάτση τραγούδι.

Το νεοεκλγμένο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών “Πύρρος”. Φωτογραφία: Face Book.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», κ. Ευθύμιος Παπαδημήτρης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των ομογενών και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η πανδημία του κορωνοϊού αναμφίβολα προκάλεσε πολλά δεινά και το πιο σημαντικό πάγωσε την συλλογική δράση. Ο Σύλλογός μας και το Γυναικείο Τμήμα κατάφεραν εν μέσω του κορωνοϊού να συγκαλέσουν τις γενικές συνελεύσεις και να εκλέξουν τις νέες ηγεσίες, οι οποίες έχουν οράματα, στόχους και το πιο σημαντικό όρεξη για δουλειά».

Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον των συμπατριωτών τους ο κ. Παπαδημήτρης επεσήμανε ότι είναι αυξημένο διότι οι Ηπειρώτες λατρεύουν το κλαρίνο και προσπαθούν να διδάξουν τις παραδόσεις στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Εξ άλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η είσοδος για παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών είναι δωρεάν.

«Ακόμη και το εισιτήριο είναι χαμηλό. Με μόνο 65 δολάρια ένας ενήλικας, ή με 130 δολάρια, μια τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά θα μπορέσει να απολαύσει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο και να ξεφαντώσει. Καλούμε όσους δεν έχουν κλείσει θέσεις να επικοινωνήσουν με τους Αμαλία (917) 533-5731, Βασιλική (646) 966-9680 ή και μαζί μου στο (917) 577-7487)», επεσήμανε ο κ. Παπαδημήτρης. 

Η νεοεκλεγείσα ηγεσία των Θυγατέρων της Ηπείρου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη της.

Η νέα ηγεσία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε την Πρωτομαγιά του 2022 και απαρτίζεται από τους κ.κ. Ευθύμιο Παπαδημήτρη, πρόεδρο, Δημήτρη Τσαβέγια, αντιπρόεδρο, Θάλεια Στυλιανού (γενική γραμματέα), Μαρία Λίτσα, (βοηθό γραμματέα), Αμαλία Σταύρου (ταμία), Βάσω Νικολάου (βοηθός ταμία). Σύμβουλοι εξελέγησαν οι Τιμολέων Ζιώγκας, Σταύρος Ζιώγκας, Φώτης Τσέρος, Παναγιώτης Λέκκας, Γιώργος Μπεζιάνης, Βαγγέλης Ζάχος, Αλίκη Ρίζου. Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι κκ. Βίκτωρας Γκόρος και Χρήστος Ράππος.


Το συμβούλιο των Θυγατέρων της Ηπείρου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και απαρτίζεται από τις Έλλη Ρίζου (πρόεδρο), Αντωνέτα Βαρσάμη (αντιπρόεδρο), Θάλεια Μάνου Στυλιανού (γενική γραμματέα), Μαρία Λίτσα (βοηθό γραμματέα), Βάσω Νικολάου (ταμία), Αμαλία Σταύρου (βοηθό ταμία) και τις κ.κ. Ελένη Μπέη, Χρυσάνθη Γκέλιου, Ανθούλα Νταβάνη, Βασιλική Νάστου Μάκου, Αριστούλα Παπαγιάννη, Έλλη Παπαγιάννη, Ελπίδα Ρούμα, Ρίτα Τσαβέγια, Δήμητρα Βαρσάμη ως μέλη καθώς επίσης και τις Παναγούλα Σκουφέλη και Βαλεντίνα Μόκα, ως αναπληρωματικά μέλη.

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...