Συνάντηση Πατούλη με την Αλβανίδα Πρέσβειρας και η στήριξη στους Βορειοηπειρώτες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

IMG_3765

Τη νέα πρέσβειρα της Αλβανίας Luela Hajdaraga, υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Η κ. Hajdaraga ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα, τόσο ως Περιφερειάρχης, όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής βοηθώντας πολίτες της Αλβανίας σε ζητήματα υγείας, καθώς και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Αντίστοιχα ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη δέουσα προσοχή που δίνει στα θέματα που αφορούν στην Αλβανική κοινότητα που διαμένει στην Περιφέρεια Αττικής και εξέβρασε την διάθεση να συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια Αττικής σε μια σειρά από δράσεις.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την επίσκεψη και χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα και η Αλβανία μπορούν να συνεργαστούν στενά σε τομείς όπως η ανάπτυξη, το εμπόριο, τον πολιτισμό και την Αλβανική κοινότητα στην Αττική.

«Διαχρονικά δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που απασχολούν την γείτονα και φίλη χώρα Αλβανία. Όπως πράξαμε στο παρελθόν σε έκτακτες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και προσφοράς όποτε υπήρξε ανάγκη το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναπτύσσουμε αφορούν και στην Αλβανική κοινότητα η οποία είναι η πολυπληθέστερη στην Αττική. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα επεκταθεί και σε επίπεδο διοργάνωσης κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων Ελλάδας Αλβανίας. Μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες μπορούμε να στοχεύσουμε στην ανταλλαγή θέσεων και απόψεων σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν τις χώρες μας και αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Αντίστοιχα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στηρίζουμε διαχρονικά τις προσπάθειες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Ο κ. Πατούλης και η κ. Luela Hajdaraga συμφώνησαν να υπάρξει και νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο και πλαίσιο συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.

Ιωάννινα: Οι διακομιδές Βορειοηπειρωτών τέθηκαν στ...
Ακυρώθηκε το πρόστιμό των 11.000 ευρώ που είχε επι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...