ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κόνιτσα – Λ. Οικονόμου: Πρέπει να είμαστε σταθεροί στις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις μας

lefteris-oikonomou-konitsa-dropolinews

Το μήνυμα ότι «θα πρέπει να είμαστε σταθεροί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στον πολιτισμό μας, στα ιδανικά μας, ειδικά και αυτή την περίοδο που η πατρίδα μας τόσο σε εθνικό επίπεδο αντιμετωπίζει τους κινδύνους που όλοι γνωρίζουμε, αλλά και η πανδημία επιφέρει νέες δοκιμασίες», έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου από την ορεινή Φούρκα της Κόνιτσας.

Ο υφυπουργός εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην καθιερωμένη εκδήλωση Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου καθώς και των αξιωματικών, συνταγματάρχη Κ. Δαβάκη και λοχαγού Α. Διάκου, του πρώτου Έλληνα αξιωματικού που έπεσε υπέρ πατρίδος στον πόλεμο του 1940 καθώς και όλων των ηρώων του έπους του 1940.

Μετά τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, ο υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι στις προτομές των Κωνσταντίνου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε:

«Είναι και για μένα εξαιρετική τιμή να παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή τη λιτή εκδήλωση στο ηρωικό χωριό της Φούρκας, όπου γράφτηκαν σελίδες δόξας της νεότερης ιστορίας μας.

Η ημέρα αυτή όμως, υπενθυμίζει σε όλους μας την ηρωική μορφή της γυναίκας της Πίνδου, την Ελληνίδα μάνα, την Ελληνίδα γυναίκα, που πιστή στις παραδόσεις αναθρέφει γενιές Ελλήνων, βγάζει ήρωες και μας υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να είμαστε σταθεροί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στον πολιτισμό μας, στα ιδανικά μας, ειδικά και αυτή την περίοδο που η πατρίδα μας τόσο σε εθνικό επίπεδο αντιμετωπίζει τους κινδύνους που όλοι γνωρίζουμε, αλλά και η πανδημία επιφέρει νέες δοκιμασίες.

Είμαι όμως βέβαιος ότι όλοι μαζί, με πρώτο και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ακριτική αυτή περιοχή και του πρωθυπουργού προσωπικά, θα τα καταφέρουμε και θα ξαναβρεθούμε πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο διοικητής 8ης Μεραρχίας του Ελληνικού Στρατού, ταξίαρχος Χρήστος Σιορέντας, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας, στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας στην Φούρκα.


Μαίρη Τζώρα / ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...