DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Ο ομογενής Τζορτζ Τσούνης «εκλεκτός» του Μπάιντεν για πρέσβης στην Αθήνα

Ο ομογενής Τζορτζ Τσούνης «εκλεκτός» του Μπάιντεν για πρέσβης στην Αθήνα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώργο Τσούνη (George Tsunis), ιδρυτή και CEO της «Chartwell Hotels», όπως πρώτο αποκάλυψε το «Associated Press».

Σύμφωνα με το «ΑP», ο πρόεδρος Μπάιντεν άρχισε να σκέφτεται σοβαρά τον Τσούνη για τη θέση μετά από προτροπή του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος διατελεί πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και έχει μεγάλη επιρροή στις ακροάσεις για τους «εκλεκτούς» για τις διπλωματικές θέσεις.

Ο Γιώργος Τσούνης, ο οποίος κατάγεται από τον Πλάτανο Ναυπακτίας, είναι ένας πολυπράγμων ομογενής, όντας επιτυχημένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος αλλά και άνθρωπος με βαθιά γνώση της αμερικανικής πολιτικής, με πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων.

Παράλληλα, έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά και δραστηριότητα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, ενώ θεωρείται γνώστης των ελληνικών εθνικών θεμάτων. Αλλωστε, χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez), όταν κλήθηκε να απονείμει το βραβείο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων στον Τσούνη, το 2019.

«Ο Γιώργος Τσούνης είναι η προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου και η ιστορία του αποτελεί μια εντυπωσιακή ιστορία επιτυχίας», τόνισε ο κ. Μενέντεζ. Συνέχισε λέγοντας πως νιώθει περήφανος να αποκαλεί τον κ. Τσούνη φίλο του, ενώ έκανε αναφορά στα λόγια της Μητέρας Τερέζας όταν είχε λάβει το μετάλλιο Λεγεώνας της Τιμής: «Τα βραβεία δεν έχουν τόσο σημασία, όσο με ποιο τρόπο ένας άνθρωπος έζησε τη ζωή του», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Η υποψηφιότητα για θέση πρέσβη δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Γιώργο Τσούνη, ο οποίος, το 2014, είχε προταθεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να αναλάβει ανάλογα καθήκοντα στην πρεσβεία της χώρας στη Νορβηγία. Παρ' ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων τον είχε εγκρίνει για να προχωρήσει, δεν συνέβη το ίδιο με την Ολομέλεια, η οποία δεν υπερψήφισε, με αποτέλεσμα ο Τσούνης να μην ανανεώσει τελικά την υποψηφιότητά του.

Από την πλευρά του, παρέμεινε μέσα στα πράγματα -όντας και ένας σημαντικός δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος- ενώ ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές του σημερινού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν ο κατάλληλος υποψήφιος για να αμβλύνει το πολωμένο κλίμα και να τεθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφορικά με την Ομογένεια, ο Γιώργος Τσούνης έχει συνεισφέρει στην διοργάνωση παρελάσεων, έχει τιμηθεί στο παρελθόν από ελληνορθόδοξες ενορίες και κοινότητες για την προσφορά του, ενώ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ελληνοαμερικανών που διεκδικούν υψηλές θέσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διαχρονική στήριξή του στις υποψηφιότητες της Μάντλιν Σίγκα (Madeleine Singas).


Εθνικός Κήρυξ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...
28 Φεβρουαρίου 2024
Μια παράξενη ιστορία σημειώθηκε στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ...
19 Φεβρουαρίου 2024
Εδώ ο κόσµος καίγεται –καταλήψεις, αγροτικά, ομόφυλα ζευγάρια– κι εσύ ασχολείσαι με τον Μπελέρη», εί...
19 Φεβρουαρίου 2024
Στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Εθνική Ε...