ΚΙΝΑΛ: Εθνική σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση για τους ομογενείς

ΚΙΝΑΛ: Εθνική σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση για τους ομογενείς

Ανακοίνωση Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής για τις συντάξεις των ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο


Για τρίτη φορά το Κίνημα Αλλαγής, δια μέσω του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομεάρχη και Βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, συνεχίζοντας τις Κοινοβουλευτικές και Νομοθετικές του πρωτοβουλίες για την άρση των αδικιών στις συντάξεις των ασφαλισμένων ομογενών μας από την Αλβανία και τον Πόντο κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση αρνείται να δεσμευτεί για το χρόνο επαναφοράς της Εθνικής Σύνταξης απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή μας.

Για μια ακόμα φορά αρνείται να καταργήσει την απαράδεκτη διάταξη του Νόμου Τσίπρα – Κατρούγκαλου, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η υποχρεωτική διαμονή για 40 χρόνια στην Ελλάδα για το δικαίωμα της πλήρους Εθνικής Σύνταξης για τους ομογενείς μας είναι αντικειμενικά ανέφικτη, δεδομένου ότι ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998.

Για μια ακόμα φορά ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αρνείται να τηρήσει την προεκλογική και μετεκλογική δέσμευσή του για την κατάργηση της άδικής αυτής διάταξης όταν θα έφερνε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και φαίνεται περίτρανα ότι οι υποσχέσεις του είχαν ως μόνο στόχο την υφαρπαγή των ψήφων των ομογενών μας.

Ενάμισι σχεδόν χρόνο μετά, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή μας, το αρμόδιο Υπουργείο δια του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου, συνεχίζοντας την πολιτική του προηγούμενου Υπουργού κ. Βρούτση παραπέμπει την επίλυση του ζητήματος στις καλένδες. Αρνείται η Κυβέρνηση να δεσμευτεί για το χρόνο αποκατάστασης αυτής της αδικίας σε βάρος των ομογενών μας με πρόσχημα τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του covid-19.

Κύριε Μητσοτάκη, μην στερείτε από τους ομογενείς μας τα ελάχιστα που ορίζονται ως αξιοπρεπή διαβίωση δια μέσου της Εθνικής Σύνταξης καθώς και το δικαίωμα στην Ισονομία.

Μη διαιωνίζετε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μην εμπαίζετε άλλο τους ομογενείς μας και επιτέλους υλοποιήστε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας και θα συνεχίσει με τις Κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες να διεκδικεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας της μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αρμόδιου για θέματα Βορειοηπειρωτών και Ποντίων
Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα
​Στην Τουρκία ο Αλβανός Υπουργός Άμυνας
Συναντήσεις Ιλίρ Μέτα με τους πρέσβεις του ΟΑΣΕ κα...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...