​Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

​Η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στη Βουλή των Ελλήνων θα διεξαχθούν οι εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) το διάστημα 28-30 Ιουλίου. Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης και θα συμμετάσχουν 39 βουλευτές ελληνικής καταγωγής από 8 χώρες: Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Καναδάς, Κένυα, Σουηδία.

Κατά την έναρξη των εργασιών, την Τετάρτη 28 Ιουλίου (10.00 π.μ.), χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η Αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κ. Ελένη Κουναλάκη. Ηχογραφημένα μηνύματα προγραμματίζεται να απευθύνουν οι ομοσπονδιακοί βουλευτές ΗΠΑ κ.κ. Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Τις εργασίες θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

Σε ξεχωριστή ενότητα θα συζητηθούν θέματα Διασποράς Ελλάδας και Κύπρου με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.

Προγραμματίζεται επίσης κοινή συνεδρίαση της ΠαΔΕΕ με την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον Πρόεδρό της κ. Σάββα Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ι. Χρυσουλάκης. Στις εργασίες έχουν επίσης προσκληθεί να μιλήσουν και να ενημερώσουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρης.

Τα μέλη της ΠαΔΕΕ θα γίνουν δεκτά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα επισκεφθούν και το Υπουργείο Άμυνας, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κ. Φλώρο. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Συνέλευσης, τα μέλη του οποίου θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ΠαΔΕΕ συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και έκτοτε υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην ΠαΔΕΕ μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη εργοστασίου στα...
​ Ο γιος του «φιλάνθρωπου Τζορτζ Σόρος» και ο Έντι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

14 Σεπτεμβρίου 2021
Με μία κοινή επιστολή τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο καλούν τον γγ του Ο...
11 Σεπτεμβρίου 2021
«Δεν υπάρχουν θρησκείες που διδάσκουν τη βία και το θάνατο, αλλά θρησκείες που διδάσκουν την αγάπη, ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Μνημόνιο Επιστημονικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονί...
29 Αυγούστου 2021
Περισσότερα από 750.000 δολάρια έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το Ταμείο Αρωγής της πατρίδας μας, που συ...
13 Σεπτεμβρίου 2021
Κυριάκος ο Αγκωνίτης και Marin Barleti , οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα της ...
12 Σεπτεμβρίου 2021
Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η Εκκλησία τιμά ως Αγίους και Νεομάρτυρες τον Χρυσόστ...
09 Σεπτεμβρίου 2021
Τα διαχρονικά «έργα ανάπτυξης» στην Βόρειο Ήπειρο….που δεν έγιναν ποτέ! Γράφει ο Φώτης Φράγκος Με έκ...
04 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ασκός του Αιόλου για δρομολόγηση γεγονότων με θέατρο εξελίξεων την Βόρεια Ήπειρο έχει ήδη ανοίξει ...