Εγκρίθηκε η “Συνθήκη έκδοσης Αλβανίας - ΗΠΑ”

Εγκρίθηκε η “Συνθήκη έκδοσης Αλβανίας-ΗΠΑ”

Την Δευτέρα, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέκρινε τη "Συνθήκη Έκδοσης Αλβανίας-ΗΠΑ", η οποία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας, Etilda Gjonaj, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε ότι, «μέσω αυτής της συνθήκης, δημιουργείται ένα νέο νομικό ρυθμιστικό πλαίσιο για την εφαρμογή της έκδοσης των πολιτών των υπογραφόντων κρατών της συμφωνίας».

«Μετά την έγκριση αυτής της συνθήκης στη Συνέλευση, θα εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των μερών για την καταπολέμηση του εγκλήματος», υπογραμμίζει.

Ως αρμόδια επιτροπή, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέτασε σήμερα το σχέδιο νόμου "Σχετικά με την επικύρωση της συνθήκης έκδοσης μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής".

Προσκεκλημένη στη συνεδρίαση της επιτροπής για την παρουσίαση του σχεδίου νόμου ήταν o Klajd Karameta, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εστίασε συγκεκριμένα στους κύριους στόχους της επικύρωσης της συνθήκης έκδοσης, μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Οι κύριοι στόχοι της εν λόγω συμφωνίας αφορούν τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου, σε σχέση με την εφαρμογή της έκδοσης σε υπηκόους των υπογραφόντων κρατών της συμφωνίας · εξασφάλιση της αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των μερών για την καταπολέμηση του εγκλήματος. καθώς και την εξάλειψη των νομικών εμποδίων στην έκδοση των πολιτών του κράτους στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση, για ποινική δίωξη ή για την εκτέλεση της ποινής στο αιτών κράτος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση αυτής της έκδοσης» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Karameta.

Η βουλευτής Klotilda Bushka ως εισηγήτρια αξιολόγησε ότι η πρωτοβουλία είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Συνέλευσης και υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της συμφωνίας, κάλεσε τους συναδέλφους της επιτροπής να την εγκρίνουν. Μετά τις συζητήσεις, η επιτροπή ενέκρινε κατ' αρχήν, άρθρο προς άρθρο και στο σύνολό του το εν λόγω σχέδιο νόμου, διαβιβάζοντάς το προς εξέταση στην επόμενη σύνοδο ολομέλειας

​19 Μαΐου 2021: Δεν ξεχνάμε τους 353.000 νεκρούς Έ...
Η νίκη του Ράμα και ο καημός της Ελληνικής Μειονότ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

23 Ιουλίου 2021
Ύστερα από πολύ μόχθο και μεγάλη ικανοποίηση, με κύρια όπλα την Παιδεία και το Λόγο, οι Αρχαίοι Έλλη...
20 Ιουλίου 2021
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να θέσει ως υποψήφιο για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα τον ομογενή Γιώ...
05 Ιουλίου 2021
Σενάρια ἀποχωρήσεως Βαρθολομαίου μετά τήν συμπλήρωση 30 ἐτῶν στόν θρόνο – Ὄνειρό του ἡ ἐπαναλειτουργ...
03 Ιουλίου 2021
Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότ...
26 Ιουλίου 2021
Οι Ηπειρώτες στα δύστυχα χρόνια της δουλείας ταξίδευαν στην Βαλκανική Χερσόνησο, στη Βλαχιά, στην Κω...
18 Ιουλίου 2021
BBC: Στρατιωτική βάση στά Κατεχόμενα ἀνακοινώνει ὁ Ἐρντογάν στίς 20 Ἰουλίου Γράφει ὁ Βύρων Γ. Πολύδω...
17 Ιουλίου 2021
Προβληματισμό ως και ερωτηματικά προκαλεί η συνεχώς ενισχυόμενη συνεργασία των Τιράνων με την Αγκυρα...
16 Ιουλίου 2021
Ήταν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έδωσε η οργάνωση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά ήταν και η κινητοποί...