ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Εγκρίθηκε η “Συνθήκη έκδοσης Αλβανίας - ΗΠΑ”

Εγκρίθηκε η “Συνθήκη έκδοσης Αλβανίας-ΗΠΑ”

Την Δευτέρα, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέκρινε τη "Συνθήκη Έκδοσης Αλβανίας-ΗΠΑ", η οποία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας, Etilda Gjonaj, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε ότι, «μέσω αυτής της συνθήκης, δημιουργείται ένα νέο νομικό ρυθμιστικό πλαίσιο για την εφαρμογή της έκδοσης των πολιτών των υπογραφόντων κρατών της συμφωνίας».

«Μετά την έγκριση αυτής της συνθήκης στη Συνέλευση, θα εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των μερών για την καταπολέμηση του εγκλήματος», υπογραμμίζει.

Ως αρμόδια επιτροπή, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέτασε σήμερα το σχέδιο νόμου "Σχετικά με την επικύρωση της συνθήκης έκδοσης μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής".

Προσκεκλημένη στη συνεδρίαση της επιτροπής για την παρουσίαση του σχεδίου νόμου ήταν o Klajd Karameta, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εστίασε συγκεκριμένα στους κύριους στόχους της επικύρωσης της συνθήκης έκδοσης, μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Οι κύριοι στόχοι της εν λόγω συμφωνίας αφορούν τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου, σε σχέση με την εφαρμογή της έκδοσης σε υπηκόους των υπογραφόντων κρατών της συμφωνίας · εξασφάλιση της αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των μερών για την καταπολέμηση του εγκλήματος. καθώς και την εξάλειψη των νομικών εμποδίων στην έκδοση των πολιτών του κράτους στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση, για ποινική δίωξη ή για την εκτέλεση της ποινής στο αιτών κράτος, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση αυτής της έκδοσης» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Karameta.

Η βουλευτής Klotilda Bushka ως εισηγήτρια αξιολόγησε ότι η πρωτοβουλία είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Συνέλευσης και υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της συμφωνίας, κάλεσε τους συναδέλφους της επιτροπής να την εγκρίνουν. Μετά τις συζητήσεις, η επιτροπή ενέκρινε κατ' αρχήν, άρθρο προς άρθρο και στο σύνολό του το εν λόγω σχέδιο νόμου, διαβιβάζοντάς το προς εξέταση στην επόμενη σύνοδο ολομέλειας


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...