DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τροπολογίες Λατινοπούλου για τη Βόρειο Ήπειρο υιοθετήθηκαν από την Ευρωβουλή

Τροπολογίες Λατινοπούλου για τη Βόρειο Ήπειρο υιοθετήθηκαν από την Ευρωβουλή

Η Πρόεδρος της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ και Ευρωβουλευτής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, σημείωσε μια μεγάλη νίκη στην Ευρωβουλή την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2025.

Τρεις τροπολογίες-καταπέλτης, που κατέθεσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για την προστασία της Ελληνικής μειονότητας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία, υιοθετήθηκαν στην Ετήσια Έκθεση Προόδου της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή διπλωματική επιτυχία, που εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση η οποία παρακολουθεί αδρανής, την ώρα που η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ δίνει μάχες στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Οι τροπολογίες που κατάφερε να ενσωματωθούν αφορούν:

1. Την πλήρη διασφάλιση της αυτονομίας της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας και την άμεση παύση κάθε κυβερνητικής παρέμβασης στους εκκλησιαστικούς διορισμούς και στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

2. Την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα για όλες τις εθνικές μειονότητες, με έμφαση στην Ελληνική εκπαίδευση στις παραδοσιακές εστίες της Βορείου Ηπείρου.

3. Την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελληνικής μειονότητας, την αποκατάσταση εκκλησιών και κοιμητηρίων, και την αποτροπή κατεδαφίσεων που πλήττουν την ιστορική μας παρουσία.

Όταν οι εν Αθήναις υποτακτικοί του Ράμα κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες της "διπλωματίας", η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ανοίγει δρόμους για την προστασία της Ορθοδοξίας και των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ως Έλληνες:
Η Ελλάδα δεν σκύβει το κεφάλι, δεν εκχωρεί την ιστορία της, δεν αφήνει αβοήθητους τους Έλληνες αδελφούς μας πέρα από τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή που η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ έδινε μόνη της μια σκληρή μάχη στα έδρανα της Ευρωβουλής, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στα εθνικά μας δίκαια. Με την ενοχική αποχή τους επέλεξαν για ακόμα μία φορά να υποταχθούν στις ιδεοληψίες τους και να υπηρετήσουν την ατζέντα του εθνομηδενισμού, βάζοντας τη μικροκομματική τους επιβίωση και τη δήθεν "πολιτική ορθότητα" πάνω από την Πατρίδα. Η στάση τους είναι ντροπιαστική και αποκαλυπτική. Δεν διστάζουν να αφήσουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στο έλεος του Ράμα και των διεθνών προστάτων του, για να μη δυσαρεστήσουν τα αριστερόστροφα ακροατήριά τους στις Βρυξέλλες.

Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ με αρωγό την ευρωπαϊκή ομάδα των Πατριωτών όπου ανήκει είναι το μοναδικό Ελληνικό κόμμα στην Ευρωβουλή που αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορεί να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την Θρησκεία και την Οικογένεια στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών δικαιώνοντας απόλυτα τους ψηφοφόρους της.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

03 Ιουνίου 2025
Την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αλβανίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ...
30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
25 Μαρτίου 2025
Την ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, για την επέτειο του ε...
16 Ιουνίου 2025
Το Σύνταγμα του 1975 συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια εφαρμογής και είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τη συζήτησ...
02 Ιουνίου 2025
Στις 1 Ιουνίου του 2025 εορτάστηκε η 11η επέτειος των εγκαινίων, προεξάρχοντος στη θεία λειτουργία τ...
30 Μάι 2025
Στους Ορθόδοξες ναούς της Αλβανίας εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου πανηγυρικά. Μάλιστα στο χωριό Κακ...
22 Μάι 2025
Σ' ολόκληρη την Αλβανία υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, οι οποίο...