DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – Ελπιδοφόρου: Η Εκκλησία πυρήνας συσπείρωσης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – Ελπιδοφόρου: Η Εκκλησία πυρήνας συσπείρωσης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία φέτος γιορτάζει την εκατονταετηρίδα από την ίδρυσή της. "Η Εκκλησία αποτελεί πυρήνα συσπείρωσης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ και στέλνει μήνυμα για την ενότητά του σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός. Και συνέχισε εξαίροντας τη συμβολή της Αρχιεπισκοπής στην πνευματική ζωή, την εκπαίδευση και την κοινωνικο-πολιτιστική δραστηριότητα των ομογενών στις ΗΠΑ, για τους οποίους αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ακόμη ότι χάρη στο πολυδιάστατο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ενισχυθεί σημαντικά η θέση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ, ενώ ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο και για τα σημαντικότερα τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής ομογένειας.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...