DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Συνάντηση Κ. Τασούλα με Κύπριους βουλευτές-Αμέριστη η υποστήριξή μας προς τον κυπριακό Ελληνισμό

Συνάντηση Κ. Τασούλα με Κύπριους βουλευτές-Αμέριστη η υποστήριξή μας προς τον κυπριακό Ελληνισμό

Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο πενταμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων που βρίσκεται στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της Ελλάδας στον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και στην εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Όπως επεσήμανε, «φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική κατοχή και η προσήλωση της Ελλάδας και της Κύπρου στον στόχο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη». Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε επίσης στον πρόσφατο διορισμό της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, γεγονός που, όπως είπε, «προσανατολίζεται στο μείζον αυτό ζήτημα και θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δε παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό γεγονός της συμπλήρωσης, φέτος, 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Μαΐου 2004, όταν η Κύπρος έγινε πλήρες κράτος-μέλος της «ευρωπαϊκής οικογένειας». Όπως τόνισε, «το όραμα αυτό ήταν απολύτως συνυφασμένο με την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας, αλλά, κυρίως, με την αξιοποίηση και την καταλυτική συμβολή της ιδιότητάς της ως πλήρες κράτος-μέλος, προς επίλυση του εθνικού προβλήματος».

Τέλος ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχθηκε πρόσκληση της κυπριακής πλευράς να επισκεφθεί η ελληνική Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων την Κύπρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής και κατοχής, τον προσεχή Ιούνιο και να συμμετάσχει σε ημερίδα με θέμα την «Γεωπολιτική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου».

Η κυπριακή αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τους κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Κάρουλλα, Βαλεντίνο Φακοντή, Παύλο Μυλωνά και Αλέκο Τρυφωνίδη, ενώ την αντιπροσωπεία συνόδευε η Γραμματέας της Επιτροπής Άμυνας κα Όλγα Παλάτου. Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Στέφανος Γκίκας, καθώς και ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νεόφυτος Κωνσταντίνου.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...