DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια
Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Ομογενής λογιστής συνελήφθη για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων στη Μασαχουσέτη

Ομογενής λογιστής συνελήφθη για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων στη Μασαχουσέτη

Ως κεραυνός αν αιθρία έπεσε η είδηση στην Ομογένεια του Λόουελ, αλλά και γενικότερα στους Αμερικανούς συμπολίτες μας, η σύλληψη από το FBI (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών) και το IRS (Φορολογική Υπηρεσία) του ομογενή Στίβεν Ξιγόρου, 54 ετών, με την κατηγορία της απάτης ύψους $2,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εισαγγελία της Βοστώνης, με ανακοινωθέν ημερομηνίας 28 Σεπτεμβρίου, στο οποίο αναγράφεται πως ο Στίβεν Ξιγόρος «συνελήφθη για εξαπάτηση πελατών του καταχρασθείς τις οικονομίες της ζωής τους», όπως αναφέρει ο Εθνικός Κύρηξ.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματά του συμπεριλαμβάνονται και ομογενείς και μάλιστα γνωστοί στην ομογενειακή παροικία του Λόουελ και της ευρύτερης περιοχής Λόουελ-Ντράκετ-Τσέλμσφορντ, οι οποίοι ωστόσο δεν εμφανίζονται ούτε το ομολογούν δημόσια διότι ντρέπονται λόγω του ότι αν και επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να καταλάβουν την κομπίνα που παιζόταν.

Σύμφωνα πάντοτε με την Εισαγγελία, το ποσό της απάτης ανέρχεται περίπου στα $2,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Ξιγόρος αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση και επί πλέον χρηματικά πρόστιμα.

Ηδη ο κ. Ξιγόρος έκανε μία πρώτη εμφάνιση στο δικαστήριο, ενώ ορίστηκε να εμφανιστεί και πάλι τη Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις 12:30 το μεσημέρι ενώπιον της δικαστού Τζένιφερ Μπόαλ (Jenifer Boal).

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, στο κατηγορητήριο ο κ. Ξιγόρος μεταξύ των ετών 2013 και 2020 συμβούλευε τους πελάτες του να του εμπιστεύονται τα χρήματά τους για να προβαίνει με αυτά σε διάφορες επενδύσεις και στην αγορά αξιόγραφων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσε τα χρήματα αυτά των πελατών του για τον εαυτό του κάνοντας διάφορες πληρωμές συμπεριλαμβανομένων και οφειλών σε τζόγο. Προκειμένου να εξαπατήσει τους πελάτες του για το γεγονός πως είχε κλέψει τα χρήματά τους, κατηγορείται ότι εξέδιδε ψεύτικα παραστατικά τα οποία έδινε στους πελάτες του για το πού έχουν επενδυθεί τα χρήματά τους και πότε θα τους πλήρωνε. Επίσης, λέγεται ότι χρησιμοποίησε το όνομα και τον αριθμό του σόσιαλ σεκιούριτι ενός πελάτη του με τα οποία άνοιξε έναν τραπεζικό λογαριασμό, εξέδωσε επιταγή σε άλλον πελάτη γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν χρήματα και η τράπεζα θα επέστρεφε την επιταγή.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Εισαγγελίας, η κατηγορία της εξαπάτησης για επένδυση επισείει πέντε χρόνια φυλάκιση, τριετή επιτήρηση και πρόστιμο ύψους $250 χιλιάδων δολαρίων. Η κατηγορία της ηλεκτρονικής απάτης επισύρει ποινή φυλάκισης είκοσι ετών, τριετή επιτήρηση και πρόστιμο $250 χιλιάδων δολαρίων. Η κατηγορία για παράνομη συνδιαλλαγή χρημάτων τιμωρείται με δεκαετή φυλάκιση, τρία χρόνια επιτήρηση και πρόστιμο $250 χιλιάδες δολάρια. Η κατηγορία για ψεύτικες φορολογικές δηλώσεις τιμωρείται με τρία χρόνια φυλάκιση, ένα χρόνο επιτήρηση και $250 χιλιάδες δολάρια.

Οι ποινές επιβάλλονται από περιφερειακό ομοσπονδιακό δικαστή και βασίζονται στις προβλεπόμενες ποινές από τον Ομοσπονδιακό Ποινικό Κώδικα (U.S Sentencing Guidelines) και άλλους δικαστικούς παράγοντες.

Συνάντηση της Σοφίας Φιλιππίδου με την Πρόεδρο της...
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Μόνο η συγχώρεση δίνει ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

17 Ιανουαρίου 2022
Στις 11.1.2022 η Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (στην Αλβανία) ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε μία ...
17 Ιανουαρίου 2022
Α. Η επικοινωνία Βορειοηπειρώτης ο συνοδοιπόρος που ταξιδεύαμε στο ίδιο αμάξι. Από τα χωριά του νομο...
15 Ιανουαρίου 2022
Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που...
12 Ιανουαρίου 2022
Ο Σαλί Μπερίσα, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας, υπό την ψυχολογική πίεση που αντικειμε...