DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Κατσανιώτης: Οι ομογενείς μας αποτελούν μια διαρκή γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας

Κατσανιώτης: Οι ομογενείς μας αποτελούν μια διαρκή γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (1-2.10.2022). Κατά την παραμονή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβεία στην προξενική κατοικία του Σάο Πάολο με τη συμμετοχή του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Ιωάννη Τζόβα-Μουρούζη και περίπου 50 επιφανών Ελλήνων ομογενών που διαπρέπουν στους τομείς της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού. Το «παρών» έδωσε και ο πρέσβης της Κύπρου στη Βραζιλία Ευαγόρας Βρυωνίδης, με τον οποίο τίμησαν την 62η επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κατσανιώτης συμμετείχε στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες και Νοτίου Αμερικής Ιωσήφ. Προς τιμήν του υφυπουργού Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Σάο Πόλο Σταύρο Κυριόπουλο, με την συμμετοχή πλήθους ομογενών της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επίσκεψη μέλους της ελληνικής κυβέρνησης έπειτα από αρκετά χρόνια.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Σωματείου «Αρετή» το οποίο αποτελεί ανεξάρτητο φορέα για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη Βραζιλία.

Ο κ. Κατσανιώτης, κατά την αποχώρησή του από το Σάο Πάολο, δήλωσε: «Με έντονη παρουσία και ενεργό συμμετοχή στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της Βραζιλίας, οι ομογενείς μας αποτελούν μια διαρκή γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Είναι, αναμφισβήτητα, πολύτιμη η συμβολή των απανταχού αποδήμων μας στην προώθηση των ελληνικών θέσεων στη διεθνή κοινή γνώμη. Αλλά η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη. Η ελληνική Πολιτεία μεριμνά για τη σύσφιγξη των σχέσεων αποδήμων μας με τη μητέρα Πατρίδα και για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ελληνική διασπορά, έχουμε υλοποιήσει και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε σειρά δράσεων για τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνόγλωσση παιδεία και τη βελτίωση των προξενικών μας υπηρεσιών».

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο υφυπουργός έγραψε: Οι ομογενείς μας αποτελούν διαρκή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας. «Είμαστε σταθερά δίπλα τους» διαμήνυσε και σημείωσε ότι η ελληνική κοινότητα του Σάο Πάολο μέσα από τις παραδόσεις, τα γράμματα και την πίστη, κρατά ισχυρούς τους δεσμούς με τη μητέρα πατρίδα, ενώ παράλληλα δημιουργεί ισχυρές σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας.

Επόμενος σταθμός του υφυπουργού Εξωτερικών θα είναι το Μπουένος Άιρες όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Pablo Anselmo Tettamanti, τον υπουργό Υπoδομών Gabriel Katopodis, την επικεφαλής της Banco Nacion Silvana Batakis, τους εκπροσώπους και τα μέλη της Ένωσης Πελοποννησίων Λατινικής Αμερικής «Ο Γέρος του Μορία» κά.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...