DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Απάτη ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων με την εμπλοκή ομογενών

apati-Απάτη ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων με την εμπλοκή ομογενών

Σε απάτη πολλών εκατομμυρίων εμπλέκονται επτά άτομα της εταιρείας Airborne Wireless Network, μεταξύ αυτών και αρκετοί ομογενείς.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission), οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και να εξαπατήσουν επενδυτές αποσπώντας το ποσό των 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως η Επιτροπή, ο Καλλίστρατος Καμπιλάφκας (Kalistratos Kabilafkas) αγόρασε κρυφά όλο το απόθεμα της εταιρείας που είναι γνωστή ως «Airborne» και στη συνέχεια διένειμε εκατομμύρια μετοχές στον εαυτό του και στους συνεργάτες του. Μεταξύ αυτών και οι κατηγορούμενοι πλέον Τιμολέων Καμπιλάφκας, Παναγιώτης Μπόβολης, Ερικ Σέφεϊ, Χρυσίλος Χρυσίλου και Μόσε Ράμπιν.

Ο Καλιμπάφκας και οι συνεργάτες του εξαπάτησαν τους μεσίτες της εταιρείας προκειμένου να μεταφέρουν μετοχές στα ονόματά τους και στη συνέχεια να τα καταθέσουν σε χρηματιστηριακούς λογαριασμούς και έπειτα να πουληθούν στο κοινό. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Καμπιλάφκας μέσω του εναγόμενου Τζακ Εντουαρντ Ντάνιελς και άλλων ατόμων, ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις μέσω των οποίων κάλυπτε το σχέδιό του. Και ενώ η διαφημιστική εκστρατεία ήταν σε εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο Καλλίστρατος Καμπιλάφκας και οι συνεργάτες του πούλησαν περίπου 11,8 εκατομμύρια μετοχές της «Airborne» που απέφεραν κέρδη άνω των 22 εκατομμυρίων δολαρίων, πολλά από τα οποία εισέπραξε η οικογένεια Καμπιλάφκα. Η «Airborne» συγκέντρωσε άλλα 22,8 εκατομμύρια δολάρια από ανυποψίαστους επενδυτές μέσω δημόσιων και ιδιωτιών προσφορών, ενώ την ίδια στιγμή γινόντουσαν παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την εταιρεία. Το ποσό που απέσπασαν συνολικά οι υπάλληλοι αγγίζει τα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Η καταγγελία κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για παραβιάσεις των διατάξεων για απάτη κατά των ομοσπονδιακών νόμων.

Ο Μόσε Ράμπιν προσφέρθηκε να συνεργαστεί με το δικαστήριο, χωρίς όμως να παραδεχθεί ή να αρνηθεί τις καταγγελίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ώστε να παρθεί μια απόφαση για την έκδοση της ποινής, η οποία ανέρχεται σε 125.000 δολάρια. Ο προτεινόμενος διακανονισμός με τον Ράμπιν συζητείται από το δικαστήριο.

Οπως δήλωσε η αναπληρωτής διευθύντρια του τμήματος Επιβολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Τζένιφερ Λίτε (Jennifer Leete), δεσμεύεται να φέρει στο φως όλες τις απάτες ώστε να προστατευτούν οι επενδυτές. «Ο Καλιμπάκφας ενορχήστρωσε το σχέδιό του για να εξαπατήσει τους επενδυτές αποκρύπτοντάς τους την πραγματική ιδιοκτησία μας δημόσιας εταιρείας και στη συνέχεια να χειριστεί το απόθεμά της».

πηγη: Εθνικος Κήρυξ

Covid-19: Στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης με απρόβλε...
​Ιδρύθηκε ο Συνεταιρισμός Γυναικών «ΔΡΟΠΟΛΗ»

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

17 Ιανουαρίου 2022
Στις 11.1.2022 η Δημοκρατική Ένωση Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (στην Αλβανία) ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε μία ...
17 Ιανουαρίου 2022
Α. Η επικοινωνία Βορειοηπειρώτης ο συνοδοιπόρος που ταξιδεύαμε στο ίδιο αμάξι. Από τα χωριά του νομο...
15 Ιανουαρίου 2022
Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που...
12 Ιανουαρίου 2022
Ο Σαλί Μπερίσα, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας, υπό την ψυχολογική πίεση που αντικειμε...