DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

O αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αποκάλυψε την πιο δύσκολη στιγμή με τον κορονοϊό

anastasios_alvanias11112020-768x512

Ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος μίλησε στην κυριακάτικη Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά για την περιπέτειά του με την πανδημία.


Ο σεμνός και δημοφιλής ιεράρχης είπε ότι η πιο δύσκολη στιγμή ήταν κατά τη μεταφορά του με πτήση C130 μέσα στην κάψουλα. "Είχα την εντύπωση ότι έμπαινα στο φέρετρο. Σκληρή στιγμή. Δεήθηκα και πρόσθεσα: Ακολουθήστε όσα ορίζει το πρωτόκολλο σε ποιες περιπτώσεις" θυμάται.

Για τις ημέρες νοσηλείας στην εντατική του Ευαγγελισμού λέει χαρακτηριστικά: "στα δύσκολα περάσματα της ζωής μου ανατρέχω στις βασικές αρχές της πίστεως" προσθέτοντας στην αφήγηση του αποσπάσματα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα.

Στην ερώτηση για τους αρνητές της πανδημίας, παραπέμπει στους 3.400 συνανθρώπους μας στην Ελλάδα που αποβίωσαν καθώς και τους 1.690.000 παγκοσμίως.

Όσον αφορά στο εμβόλιο, δηλώνει ότι θα το κάνει άμεσα οπότε είναι διαθέσιμο, πάντοτε με τις οδηγίες των γιατρών του. Επιπροσθέτως, δεν θέλησε να σχολιάσει τις ρωγμές που υπάρχουν στο εσωτερικό της εκκλησίας για την αυστηρότητα των μέτρων που επιβάλει η πολιτεία στις δημόσιες συναθροίσεις.

Η "μάχη" του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου με τον κορονοϊό

Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος διαγνώσθηκε με κορονοϊό τον Νοέμβριο, όταν νόσησε με ήπια συμπτώματα. Λόγω μεγάλης ηλικίας αλλά και ορισμένων χρόνιων προβλημάτων υγείας, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε εξειδικευμένη κλινική στην Αθήνα, ώστε να αντιμετωπιστεί η ασθένεια με καλύτερους όρους. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε για το θέμα κι έδωσε την συγκατάθεσή του για τη μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη στον "Ευαγγελισμό".

«Μη φοβού, μόνον πίστευε» κατέληγε στο μήνυμα που είχε μεταφέρει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείες του νοσοκομείου.

«Πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον Ευαγγελισμό και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση ότι ο Θεός είναι μαζί μας και την εν χορώ απάντηση πως και εμείς είμαστε μαζί του, που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι δεν θα μας αφήσει ο Θεός.

Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή. Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: Μη φοβού, μόνον πίστευε» υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος.

Σημειώνεται πως, πήρε εξιτήριο την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έπειτα από 12 ημέρες νοσηλείας, και υποχρεώθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.


πηγη:flash.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
26 Μαρτίου 2024
Την αμέριστη υποστήριξη προς τον κυπριακό ελληνισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνάντηση με α...
25 Μαρτίου 2024
Στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δ...
24 Μαρτίου 2024
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης τη...
10 Μαρτίου 2024
Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αικατερίνη Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...
25 Μαρτίου 2024
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μία Πανελλήνια εξέγερση με εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα. Συμ...
13 Μαρτίου 2024
Την προδιαγεγραμμένη απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, ώστε πρακτικά να ανατραπεί το αποτέλεσ...