DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Νέοι τριγμοί στις τάξεις της Εφορευτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

eforeutiki_19_415145_type13265

Η πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας διαψεύδει τον πρόεδρό της

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Δημήτρης Α. Γωνιάς το βράδυ της Πέμπτης, 29 Ιουλίου 2021, εξέδωσε ανακοίνωση τύπου στην οποία αναφέρει: «Ως εκλεγμένος πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε απόφαση για την διεξαγωγή εκλογών την 19η Σεπτεμβρίου 2021 στο Σταθάκειο Κέντρο».

Η ανακοίνωση δόθηκε στην δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων» για την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια των εκλογών ανήμερα της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας που θα εξετάσει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής σχετικά με τις καταγγελίες για οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες.

Η ανακοίνωση του κ. Γωνιά προκάλεσε την οργή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα του γραμματέα Αναστασίου Καραγκούνη και των υπολοίπων μελών, Γιώργου Χρυσομαλλίδη και Γρηγόρη Δημητρουλάκου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η μειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας το βράδυ της Πέμπτης, 29 Ιουλίου 2021.

Αμφότεροι δήλωσαν ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, ότι τέθηκαν προς συζήτηση οι τρεις πρώτες Κυριακές του Σεπτεμβρίου, ότι καταστάλαξαν στην 19η Σεπτεμβρίου 2021 και ότι μ' αυτή την ημερομηνία συμφώνησε και ο κ. Γωνιάς.

Ο Γιάννης Καραπετρίδης, το έτερο μέλος της Επιτροπής κατά την διάρκεια ανοικτής τηλεφωνικής ακρόασης δήλωσε επίσης ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και ότι απολάμβανε της σύμφωνης γνώμης τόσο του κ. Γωνιά, όσο και των μελών της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Οι πρώην πρόεδροι Γιώργος Γεωργόπουλος και Απόστολος Τομόπουλος δήλωσαν στις «Αναμνήσεις» ότι το βράδυ της κοινής συνεδρίασης της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής και τις Εφορευτικής Επιτροπής συζητήθηκε το θέμα των εκλογών και ότι δεν υπήρχαν αντιρρήσεις ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των.

Ο κ. Γωνιάς ερωτηθείς εκ νέου από τις «Αναμνήσεις» το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με την απόφαση παραδέχτηκε ότι συμφώνησαν και ισχυρίστηκε ότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και ότι δεν καταγράφτηκε στα πρακτικά. Παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτησή του καθώς η ανακοίνωση τύπου εκδόθηκε εν άγνοιά του και το πληροφορήθηκε από το ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων.

Η ανακοίνωση:

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου της 29ης Ιουλίου 2021 του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημητρίου Α. Γωνιά.

Με κατάπληξη διάβασα αργά χθες βράδυ την ανακοίνωση που υποτίθεται ότι προήλθε από την Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ως εκλεγμένος Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε απόφαση για την διεξαγωγή εκλογών την 19η Σεπτεμβρίου 2021 στο Σταθάκειο Κέντρο. Πράγματι, το βράδυ της Τρίτης, 27 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής και της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής κατά την οποία τα μέλη της τελευταίας τόνισαν ότι απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών για την ολοκλήρωση του Οικονομικού Ελέγχου (Audit) σε βάθος πενταετίας με τη βοήθεια ειδικών ορκωτών λογιστών.

Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής υποστήριξαν ότι πρέπει να γίνουν εκλογές ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση ή μη του οικονομικού ελέγχου, πράγμα που αντίκειται στο Καταστατικό. Κανένας όμως δεν έκανε πρόταση που να τεθεί σε ψηφοφορία και να γραφτεί στα πρακτικά και κανείς δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το όνομά μου, ούτε το επίσημο επιστολόχαρτο της Ομοσπονδίας για άκυρες, παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες. Πόσο μάλλον μετά την κοινοποίηση σχετικού νομικού εγγράφου από το δικηγόρο κ. William Bird με χθεσινή ημερομηνία (28/7/2021).

Με τιμή και πατριωτικούς χαιρετισμούς

Δημήτριος Α. Γωνιάς

Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής. «Open Balkan» χωρίς σύνορα για Αλβανία, Σερβία και...
​Μεγάλη φωτιά στους Βαγγαλιάτες στο Δήμο Φοινίκης

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

13 Οκτωβρίου 2021
H επιλογή του ομογενή Γιώργου Τσούνη να είναι υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει δεχθεί επικρ...
08 Οκτωβρίου 2021
O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν γι...
04 Οκτωβρίου 2021
Ως κεραυνός αν αιθρία έπεσε η είδηση στην Ομογένεια του Λόουελ, αλλά και γενικότερα στους Αμερικανού...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Απλοποιείται, από το νέο έτος, η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτ...
19 Οκτωβρίου 2021
Υφέρποντες επικίνδυνοι μεγαλοϊδεατισμοί Γραφεί ο Σταύρος Τζίμας O Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμ...
18 Οκτωβρίου 2021
Γνωρίζοντας πως η αλβανική Κυβέρνηση δεν θα έγκρινε το Νομοσχέδιο της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την εκ...
17 Οκτωβρίου 2021
Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλά ανοικτά για την προοπτική ενώσεως της Αλβανίας με το Κόσσοβο. ...
16 Οκτωβρίου 2021
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό των αλβανόφωνων αναγνωστών που παρακολουθούν και επηρεάζονται ...