DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενέκρινε τον κανονισμό για την εγγραφή Αλβανών ψηφοφόρων εκτός χώρας

-800-450-1684599685xkqz-245

Η Ρυθμιστική Επιτροπή της CEC ενέκρινε τις προϋποθέσεις για την εγγραφή ψηφοφόρων εκτός Αλβανίας και για την κατάρτιση του καταλόγου ψηφοφόρων στο εξωτερικό.

Στην απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής της CEC αναφέρεται ότι κάθε Αλβανός πολίτης με δικαίωμα ψήφου που βρίσκεται στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία των εκλογών και θέλει να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου Βουλευτικές εκλογές από όπου βρίσκεται, πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του εξωτερικού.

Πρέπει να πραγματοποιήσει την εγγραφή στον κατάλογο ψηφοφόρων του εξωτερικό με δική του βούληση, τηρώντας τις νόμιμες προϋποθέσεις ως ψηφοφόρος εκτός της επικράτειας της Αλβανίας. Μόλις εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο του εξωτερικού, αναφέρει η απόφαση, τότε διαγράφεται από τον κατάλογο των εκλογέων που ψηφίζουν εντός της χώρας.

Η εγγραφή των εκλογέων που ψηφίζουν από το εξωτερικό διενεργείται από την Κ.Ε.Ε. Ο ψηφοφόρος πρέπει να υποβάλει ατομικό αίτημα εγγραφής στον κατάλογο ψηφοφόρων από το εξωτερικό στην CEC από τέσσερις μήνες έως δύο μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.

Σε αυτήν την πλατφόρμα, ο ψηφοφόρος πρέπει να ανεβάσει τον προσωπικό του αριθμό ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης και τόπο γέννησης, φωτογραφία, email και αριθμό τηλεφώνου. Ενώ για να εγγραφεί στον κατάλογο ψηφοφόρων από το εξωτερικό, θα πρέπει να ανεβάσει αλβανικό διαβατήριο και έγγραφο που να αποδεικνύει την παραμονή του στο εξωτερικό, καθώς και τη διεύθυνση και τον αριθμό του διαμερίσματος, με χώρα, ταχυδρομικό κώδικα, πόλη, δρόμο.

Η Κ.Ε.Ε. εγκρίνει ή απορρίπτει το αίτημα εντός πέντε ημερών και μετά τις διευκρινίσεις το πρόσωπο προστίθεται στον κατάλογο των εκλογέων από το εξωτερικό. Αυτή η λίστα δημοσιεύεται δύο μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

12 Οκτωβρίου 2024
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Οκτωβρ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Επίσκεψη στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησ...
27 Σεπτεμβρίου 2024
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2...
25 Σεπτεμβρίου 2024
Το υπό επεξεργασία Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ...
03 Οκτωβρίου 2024
Ουδόλως απλό ζήτημα η ανακοίνωσις του Πρωθυπουργού της Aλβανίας Έντι Ράμα ότι προτίθεται να δημιουργ...
26 Σεπτεμβρίου 2024
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα προσελκύει νέους απ' όλη την Αλβανία. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσ...
15 Σεπτεμβρίου 2024
Για την ιστορία της Χιμάρας γνωρίζω μεν αρκετά, αλλά έχω την άποψη ότι η Χιμάρα του σήμερα δεν είναι...
13 Σεπτεμβρίου 2024
«…Η Αλβανική Κυβέρνησις συλλαμβάνει την επομένην της σχολικής απεργίας ως υποκινητάς δήθεν αυτής, πλ...