ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Yuri Kim: Οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν με τον Berisha εάν εκλεγεί στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

​Yuri Kim: Οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν με τον Berisha εάν εκλεγεί στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον Σαλί Μπερίσα εάν αναλάβει την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, λόγω του χαρακτηρισμού του ως ανεπιθύμητος από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, η Αμερικανίδα πρέσβης Yuri Kim έδωσε συνέντευξη στο Top Channel της Αλβανίας, η οποία προβλήθηκε λίγο πριν ο Μπερίσα προωθήσει την πρωτοβουλία του να ανατρέψει τον Μπάσα και να εκλεγεί για τρίτη φορά αρχηγός του PD.

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Anila Hoxha σχετικά με την πιθανή σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με το PD εάν ο Berisha αναλάβει την ηγεσία, ο Kim δεν τον ανέφερε συγκεκριμένα, αλλά έδωσε μια γενική απάντηση, δηλώνοντας:

"Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν που έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος από τον υπουργό Εξωτερικών. Αυτή είναι μια παγκόσμια πολιτική και δεν έχει να κάνει με άτομα, αλλά ως γενικό θέμα πολιτικής, δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο εγώ ή οποιοσδήποτε από τους διαδόχους μου θα προσποιούμαστε ότι όλα είναι εντάξει και ότι απλά θα πάμε να πιούμε καφέ με κάποιον που έχει κατηγορηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών για σημαντική διαφθορά. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί".

Η Kim τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός από το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι πολιτικός, αλλά βασίζεται σε μια πολυετή, τεκμηριωμένη ερεύνα και στηρίζεται σε γεγονότα. Διευκρίνισε ότι από τα τέσσερα άτομα στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ, μόνο ο Σαλί Μπερίσα προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα.

Οι υπόλοιποι είναι ο πρώην γενικός εισαγγελέας Adriatik Llalla, ο πρώην σοσιαλιστής δήμαρχος του Δυρραχίου Vangjush Dako και ο πρώην ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Tom Doshi.

Η πρέσβης πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον Lulzim Basha ως τον νόμιμα εκλεγμένο επικεφαλής του κόμματος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Στη συνέντευξή της, η Yuri Kim τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στην Αλβανία, εξήρε το έργο των νέων θεσμικών οργάνων της δικαιοσύνης και υποσχέθηκε μεγαλύτερη εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στην Αλβανία.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

24 Ιουλίου 2024
Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία ...
21 Ιουλίου 2024
Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων Κυπρίων τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολά...
20 Ιουλίου 2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/ το Στρατ...
16 Ιουλίου 2024
Στην Πρίγκηπο παρευρέθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια της Ι...
26 Ιουλίου 2024
Κόντρα Ντούλε – Σπυροπάλη για την Χιμάρα- Ο Τάβος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα ενώσει Έλλην...
22 Ιουλίου 2024
Εγκαινιάστηκε στην Κορυτσά, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Ιωάννη, ο ναός του Προφήτου Ηλιού, ανήμερα ...
19 Ιουλίου 2024
Η πρόσφατη ενέργεια του Αλβανού Προέδρου της Δημοκρατίας Μπαϊράμ Μπεγκάι να επισκεφτεί το Μνημείο τω...
25 Ιουνίου 2024
Στην ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας, στην περιφέρεια της κοινότητας Πέπελης της Δρόπολης, λειτούργη...