ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

​Yuri Kim: Οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν με τον Berisha εάν εκλεγεί στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

​Yuri Kim: Οι ΗΠΑ δεν θα συνεργαστούν με τον Berisha εάν εκλεγεί στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον Σαλί Μπερίσα εάν αναλάβει την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, λόγω του χαρακτηρισμού του ως ανεπιθύμητος από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, η Αμερικανίδα πρέσβης Yuri Kim έδωσε συνέντευξη στο Top Channel της Αλβανίας, η οποία προβλήθηκε λίγο πριν ο Μπερίσα προωθήσει την πρωτοβουλία του να ανατρέψει τον Μπάσα και να εκλεγεί για τρίτη φορά αρχηγός του PD.

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Anila Hoxha σχετικά με την πιθανή σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με το PD εάν ο Berisha αναλάβει την ηγεσία, ο Kim δεν τον ανέφερε συγκεκριμένα, αλλά έδωσε μια γενική απάντηση, δηλώνοντας:

"Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν που έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος από τον υπουργό Εξωτερικών. Αυτή είναι μια παγκόσμια πολιτική και δεν έχει να κάνει με άτομα, αλλά ως γενικό θέμα πολιτικής, δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο εγώ ή οποιοσδήποτε από τους διαδόχους μου θα προσποιούμαστε ότι όλα είναι εντάξει και ότι απλά θα πάμε να πιούμε καφέ με κάποιον που έχει κατηγορηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών για σημαντική διαφθορά. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί".

Η Kim τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός από το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι πολιτικός, αλλά βασίζεται σε μια πολυετή, τεκμηριωμένη ερεύνα και στηρίζεται σε γεγονότα. Διευκρίνισε ότι από τα τέσσερα άτομα στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ, μόνο ο Σαλί Μπερίσα προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα.

Οι υπόλοιποι είναι ο πρώην γενικός εισαγγελέας Adriatik Llalla, ο πρώην σοσιαλιστής δήμαρχος του Δυρραχίου Vangjush Dako και ο πρώην ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Tom Doshi.

Η πρέσβης πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον Lulzim Basha ως τον νόμιμα εκλεγμένο επικεφαλής του κόμματος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Στη συνέντευξή της, η Yuri Kim τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στην Αλβανία, εξήρε το έργο των νέων θεσμικών οργάνων της δικαιοσύνης και υποσχέθηκε μεγαλύτερη εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στην Αλβανία.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...