ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Το ΥΠΕΞ Αλβανίας απαντά στην Ελληνική Κυβέρνηση για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη

Το ΥΠΕΞ Αλβανίας απαντά στην Ελληνική Κυβέρνηση για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη

Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας αντέδρασε μετά τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει :

Με λύπη μας παρακολουθήσαμε την δήλωση του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση Μπελέρή. Όπως έχουμε δηλώσει συνεχώς, δημόσια αλλά και κατά τις επικοινωνίες που είχαμε με τους Έλληνες συναδέλφους μας, τέτοιες δηλώσεις είναι ακατάλληλες και αγνοούν τη δημοκρατική πραγματικότητα και το κράτος δικαίου στην Αλβανία.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας ούτε φυλακίζει ούτε κρατά κανέναν, γιατί η Αλβανία είναι μια δημοκρατική χώρα όπου κυριαρχεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Τονίζουμε με την ευκαιρία αυτή, ότι ο Αλβανός πολίτης και ελληνικής υπηκοότητας, Φρέντης Μπελέρης, υπόκειται στην Εισαγγελία και στο Ειδικό Δικαστήριο κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς, δομές που δημιουργήθηκαν από τη Νομική Μεταρρύθμιση, που είναι καρπός στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και η ΕΕ.

Η αλβανική κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις αυτών των δομών. Αυτή η αρχή ισχύει στην περίπτωση του κ. Μπελέρη, όπως και στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου Αλβανού πολίτη, στην Αλβανία καθώς και στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο, καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση της Ελλάδας να κάνει το ίδιο και να περιμένει, όπως και εμείς, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της.


Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προς Αλβανία : Η μη διευθέτησή της υπόθεσης Μπελέρη, κριτήριο στην αξιολόγηση της κυβέρνησης της Αλβανίας από την Ελλάδα για την ενταξιακή της πορεία

Για την τροπολογία που κατέθεσε το ΕΛΚ με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της ΝΔ για την υπόθεση της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη ρωτήθηκε ο χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε ότι με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της ΝΔ κατατέθηκε τροπολογία απο το ΕΛΚ στο πλαίσιο της έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.Η τροπολογία αυτή αναφέρεται στην ανησυχία που εχει προκαλέσει η κράτηση του Φρέντη Μπλέρη καθώς και συνολικά στην αντιμετώπιση της Αλβανικης Κυβέρνησης στην ελληνική μειονότητα , κυρίως ως προς τα περιουσιακά δικαιώματα. Ο πρωθυπουργός έθεσε σε ανώτατο επίπεδο το ζήτημα και εξέφρασε την επιθυμία του να διευθετηθεί το ζήτημα. Η μη διευθέτηση του θα αποτελέσει κριτήριο στην αξιολόγηση της κυβέρνησης της Αλβανίας για την ενταξιακή της πορεία. Η στάση της Αλβανικής Κυβέρνησης σεεναν εκλεγμένο δήμαρχοδεν είναι είναι εχθρική μόνο στην ελληνική μειονότητα αλλά και στην ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό δείχνει το αντίθετο.


ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας: Ανησυχία για τις πλαστογραφίες στην υπόθεση Μπελέρη


Σε ανακοίνωση της η «ΟΜΟΝΟΙΑ» Χειμάρρας αναφέρει

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας εκφράζουμε τη βαθιά μας αγανάκτηση και ανησυχία για τις πλαστογραφίες που έγιναν στον φάκελο του Φρέντη Μπελέρη, καθώς και για τη συνέχισή τους τις τελευταίες ημέρες.

Οποιαδήποτε απόπειρα ή πράξη από τα όργανα της δικαιοσύνης για χειραγώγηση των αποδεικτικών στοιχείων και γεγονότων που περιέχονται στον φάκελο θα καταγγελθεί έντονα εντός και εκτός της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα.

Τις επόμενες ημέρες, θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα στοιχεία αυτών των πλαστογραφήσεων και τα συγκεκριμένα ονόματα που εμπλέκονται σε αυτές, καθώς και άλλα πολύ σοβαρά περιστατικά που εμπλέκουν πρόσωπα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης σε αυτές τις ανήκουστες πράξεις.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...