ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση της έδρας για Μπελέρη και Κοκαβέση

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση της έδρας για Μπελέρη και Κοκαβέση

Αναβλήθηκε για τις 5 Μαρτίου η υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη στο Ειδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών για τον Φ. Μπελέρη και Π. Κοκαβέση.

Σύμφωνα με το himara.gr η υπεράσπιση διάβασε τα συμπεράσματά της για την αθωότητα των κατηγορουμένων, τα οποία είχε συνοψίσει σε 54 σελίδες. Στο επίκεντρο των δικηγόρων βρέθηκαν κυρίως τα στοιχεία που προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις τα οποία και χαρακτήρισαν αναξιόπιστα και παράνομα.

«Όλες οι ενέργειες της αστυνομίας έγιναν πριν η Εισαγγελία της Αυλώνας καταχωρίσει την ποινική διαδικασία. Η μαρτυρία του βασικού μάρτυρα, Άρσεν Ράμα, δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψιν καθώς έχει αλλάξει 3 φορές την κατάθεσή του. Αποδείχτηκε επίσης στο δικαστήριο ότι ο μάρτυρας πληρώθηκε για την συμμετοχή του στην υπόθεση από τα μυστικά κονδύλια της αστυνομίας. Δεν έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι ο Άρσεν Ράμα συναντήθηκε με τον Φρέντη Μπελέρη, μια φωτογραφία η οποία υποτίθεται τους απαθανάτιζε μαζί, δείχνει τον Μπελέρη μαζί με έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο και επιβεβαίωσε ότι είναι αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες και όχι ο Αρσέν Ράμα. Το τηλέφωνο που βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με την εισαγγελία ανήκει στον Παντελή Κοκαβέση, κατασχέθηκε ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών, πράγμα που εγείρει υποψίες εάν το τηλέφωνο ανήκε στον ίδιο».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Παντελής Κοκαβέσης πήρε το λόγο και απευθύνθηκε στο δικαστήριο ζητώντας ευνοϊκή ποινή σε ενδεχόμενη καταδίκη εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και επιβάλουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα . Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε ο Φρέντης Μπελέρης, όμως ο πρόεδρος επικαλούμενος την προχωρημένη ώρα, ανακοίνωσε πως θα του δοθεί ο λόγος στην επόμενη δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου.

Στην παρούσα φάση της δίκης, δεν προβλέπονται καταθέσεις των κατηγορουμένων συνεπώς πρόκειται περί της τελευταίας τους τοποθέτησης πριν την ανακοίνωση της ποινής. Υπενθυμίζουμε πως σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε εάν οι δυο κατηγορούμενοι επιθυμούν να καταθέσουν, απάντησαν αρνητικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη αντιμετώπισή τους από το δικαστήριο.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε πως πρόκειται για μια παράνομη διαδικασία και ο λόγος που κρατείται στη φυλακή ο Μπελέρης εδώ και 10 μήνες είναι για να μην αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου Χιμάρας.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου και ώρα 13:30.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...