ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τιμητική διάκριση για τον ιατρό Παύλο Καλογέρη και τον δασολόγο-μηχανικό Προκόπη Κυριάκη

326783706_869275671065305_975819828490849014_n

Άλλες δύο προσωπικότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας τιμήθηκαν χθες, την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, συνάμα και Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού μεγάρου «Κατίνα Παππά» της Λιβαδειάς, με την παρουσία φίλων, συγγενών κι απλών πολιτών, του βουλευτή της ζώνης Νίκο Κούρη, του Περιφερειάρχη Αυλώνας Φλαμούρ Μάμαι, του Δημάρχου Φοινίκης Χρήστο Κίτσιου, του Προέδρου Περιφέρειας ΑυλώναςΕρβίς Μότσκα κι άλλων προσωπικοτήτων. Ο Δήμαρχος Φοινίκης, Χρήστος Κίτσιος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, απένειμε στονιατρό Παύλο Καλογέρη, από το Κώσταρι Δελβίνου,την Τιμητική Διάκριση: «Επίτιμος Δημότης Δήμου Φοινίκης», «Για τηνσυνεχή και αφιλοκερδήπροσφορά του στην υπηρεσία της προστασίας και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας της Κοινότητας», ενώο Πρόεδρος Περιφέρειας Αυλώνας Ερβίς Μότσκα απένειμε στον Δασολόγο μηχανικό Προκόπη Κυριάκη, από το Γιαννιτσάτι Θεολόγου την Τιμητική Διάκριση: «Διακεκριμένη προσωπικότητα Περιφέρειας Αυλώνας»«Για την συνεισφορά του, ως σύγχρονος διανοούμενος, με τις επιστημονικές του αξίες στο πεδίο της δασικής υπηρεσίας για την διαφύλαξητου οικολογικού περιβάλλοντος, καθώς και ως πολιτικός των ισορροπιών συνύπαρξηςκαι συναδέλφωσης μεταξύ Μειονότητας και Αλβανικού λαού. Προσωπικότηταμε μεγάλες ανθρώπινες, κοινωνικές και διανοούμενες αξίες, εμπνευστής για τις επόμενες γενιές».

Ο Παύλος Καλογέρης ιατρός στην ειδικότητα του Ενδοκρινολόγου, Διευθυντής στα νοσοκομεία Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, Προϊστάμενος Υγείας για το Νομό των Αγίων Σαράντα. Στα 60του, συνταξιούχος πια, δίνει εξετάσεις και αναγνωρίζει το δίπλωμά του στην Ελλάδα. Καθορίζεται σ' ένα μακρινό νησί, την Ανάφη, εκεί που μερικοί το απέφευγαν, εκεί που οι Αφηνιώτες τον αγάπησαν και τον έκαναν δικό, τους πολίτη.« Ωραίος άνθρωπος ο γιατρός, απλός και γνήσιος. Έχει μεγάλη καρδιά. Είναι τυχερό για το νησί μας…» έγραψαν οι Ανηφιώτες.«Ο γιατρός Παύλος Καλογέρης επέδειξε απαράμιλλο ήθος, πρωτοφανή εργατικότητα και ιδιαίτερη συνεργασιμότητα με τους συναδέλφους του και το λοιπό προσωπικό...» γράφει το πιστοποιητικόπου του χορήγησε η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Νίκαιας. Όλη του τη ζωή στην διαφύλαξη της υγείας, στην υπηρεσία του ασθενή.

Ο Προκόπης Κυριάκης ένας αφοσιωμένος επιστήμονας, όλη η ζωή τουστην υπηρεσία των δασών και του πράσινου. Τέλεσε Διευθυντής της Επιχείρησης Δασών Νομού Αγίων Σαράντα, Διευθυντής Διεύθυνσης Λιβαδιών και Δασών στο Υπουργείο Γεωργίας στα Τίρανα, αναγνωρίζει το δίπλωμά του στην Ελλάδα και εργάζεται 10 χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα κι άλλα πέντε χρόνια στο Δήμο Νέας Ιωνίας, ο σχεδιαστής του πράσινουτης Αθήνας, κι άλλων 20 ακόμα σχεδίων για την διάπλαση του περιβάλλοντος.

Αυτές είναι οι δύο προσωπικότητες, που δικαίως, βράβευσαν το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο, αναβαθμίζοντας έτσι τις πνευματικές αξίες αυτού του χώρου.


Βαγγέλης Παπαχρήστος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
04 Ιουνίου 2024
Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τοποθετήθηκε ο υπουργός Παιδείας τη...
19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
07 Ιουνίου 2024
Έχω την τιμή να γνωρίζω πολύ καλά και τον Φρέντη αλλά και τον Πύρρο. Τους εκτιμώ βαθύτατα και τους δ...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...