ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τιμητική διάκριση για τον ιατρό Παύλο Καλογέρη και τον δασολόγο-μηχανικό Προκόπη Κυριάκη

326783706_869275671065305_975819828490849014_n

Άλλες δύο προσωπικότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας τιμήθηκαν χθες, την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, συνάμα και Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού μεγάρου «Κατίνα Παππά» της Λιβαδειάς, με την παρουσία φίλων, συγγενών κι απλών πολιτών, του βουλευτή της ζώνης Νίκο Κούρη, του Περιφερειάρχη Αυλώνας Φλαμούρ Μάμαι, του Δημάρχου Φοινίκης Χρήστο Κίτσιου, του Προέδρου Περιφέρειας ΑυλώναςΕρβίς Μότσκα κι άλλων προσωπικοτήτων. Ο Δήμαρχος Φοινίκης, Χρήστος Κίτσιος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, απένειμε στονιατρό Παύλο Καλογέρη, από το Κώσταρι Δελβίνου,την Τιμητική Διάκριση: «Επίτιμος Δημότης Δήμου Φοινίκης», «Για τηνσυνεχή και αφιλοκερδήπροσφορά του στην υπηρεσία της προστασίας και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας της Κοινότητας», ενώο Πρόεδρος Περιφέρειας Αυλώνας Ερβίς Μότσκα απένειμε στον Δασολόγο μηχανικό Προκόπη Κυριάκη, από το Γιαννιτσάτι Θεολόγου την Τιμητική Διάκριση: «Διακεκριμένη προσωπικότητα Περιφέρειας Αυλώνας»«Για την συνεισφορά του, ως σύγχρονος διανοούμενος, με τις επιστημονικές του αξίες στο πεδίο της δασικής υπηρεσίας για την διαφύλαξητου οικολογικού περιβάλλοντος, καθώς και ως πολιτικός των ισορροπιών συνύπαρξηςκαι συναδέλφωσης μεταξύ Μειονότητας και Αλβανικού λαού. Προσωπικότηταμε μεγάλες ανθρώπινες, κοινωνικές και διανοούμενες αξίες, εμπνευστής για τις επόμενες γενιές».

Ο Παύλος Καλογέρης ιατρός στην ειδικότητα του Ενδοκρινολόγου, Διευθυντής στα νοσοκομεία Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, Προϊστάμενος Υγείας για το Νομό των Αγίων Σαράντα. Στα 60του, συνταξιούχος πια, δίνει εξετάσεις και αναγνωρίζει το δίπλωμά του στην Ελλάδα. Καθορίζεται σ' ένα μακρινό νησί, την Ανάφη, εκεί που μερικοί το απέφευγαν, εκεί που οι Αφηνιώτες τον αγάπησαν και τον έκαναν δικό, τους πολίτη.« Ωραίος άνθρωπος ο γιατρός, απλός και γνήσιος. Έχει μεγάλη καρδιά. Είναι τυχερό για το νησί μας…» έγραψαν οι Ανηφιώτες.«Ο γιατρός Παύλος Καλογέρης επέδειξε απαράμιλλο ήθος, πρωτοφανή εργατικότητα και ιδιαίτερη συνεργασιμότητα με τους συναδέλφους του και το λοιπό προσωπικό...» γράφει το πιστοποιητικόπου του χορήγησε η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Νίκαιας. Όλη του τη ζωή στην διαφύλαξη της υγείας, στην υπηρεσία του ασθενή.

Ο Προκόπης Κυριάκης ένας αφοσιωμένος επιστήμονας, όλη η ζωή τουστην υπηρεσία των δασών και του πράσινου. Τέλεσε Διευθυντής της Επιχείρησης Δασών Νομού Αγίων Σαράντα, Διευθυντής Διεύθυνσης Λιβαδιών και Δασών στο Υπουργείο Γεωργίας στα Τίρανα, αναγνωρίζει το δίπλωμά του στην Ελλάδα και εργάζεται 10 χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα κι άλλα πέντε χρόνια στο Δήμο Νέας Ιωνίας, ο σχεδιαστής του πράσινουτης Αθήνας, κι άλλων 20 ακόμα σχεδίων για την διάπλαση του περιβάλλοντος.

Αυτές είναι οι δύο προσωπικότητες, που δικαίως, βράβευσαν το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο, αναβαθμίζοντας έτσι τις πνευματικές αξίες αυτού του χώρου.


Βαγγέλης Παπαχρήστος


Μέγεθος γραμματοσειράς: +
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
05 Απριλίου 2024
Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Π...
04 Απριλίου 2024
Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σ...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...
25 Μαρτίου 2024
Προσπερνώ αν η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ικανοποιεί τις εκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας...