DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τηλεδιάσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά με τον Lulzim Basha

Basha-zvkryetari-KE

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, είχε μια διαδικτυακή συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον της διαδικασίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσης της Αλβανίας, τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει η χώρα για ένταξη στην Ένωση και το όραμα της κύριας αντιπολίτευσης σε αυτήν τη διαδικασία.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Lulzim Basha τόνισε ότι «Χωρίς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας δεν θα είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε το βιοτικό επίπεδο» και αξιολόγησε ότι τα κύρια επιτεύγματα για την Αλβανία χαρακτηρίζονται από τη συνεργασία με εταίρους. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός και η ομάδα του είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον αρχηγό των Δημοκρατικών, η ένταξη στην ΕΕ σημαίνει να βοηθάμε την οικονομία να βγει από την κρίση, την αύξηση των μισθών και τις δημόσιες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, ο Μπασά δεσμεύτηκε να "καταστήσει δυνατή την έναρξη των διαπραγματεύσεων εντός των πρώτων 100 ημερών από την κυβέρνησή μου".

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πανδημίας και των εμβολιασμών. Ο Μπάσα πιστεύει στη διαφάνεια και τη συνεργασία με την ΕΕ ώστε να σταλούν εμβόλια πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αλβανία.

Ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίησή του ενθουσιασμό του για την δέσμευση του Basha ώστε να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτίμησε πως ότι μετά τις εκλογές της 25ης Απριλίου θα ανοίξουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δίνοντας έναν αερα ανάκαμψης στην οικονομία της χωράς.

Τέλος εξήρε και το ρόλο του Basha για τα προηγούμενα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ανέφερε ότι ως πρώην υπουργός έχετε πολλούς λόγους να είστε υπερήφανος για αυτά που έχετε κάνει για την απελευθέρωση της βίζας πράγμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο για λόγους ασφάλειας.

Σαλί Μπερίσα: H Αλβανική κυβέρνηση εμβολιάζει πολί...
Το «ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» για τον Βαγγέλη Τάβο καλεί το...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://dropolinews.gr/

13 Οκτωβρίου 2021
H επιλογή του ομογενή Γιώργου Τσούνη να είναι υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει δεχθεί επικρ...
08 Οκτωβρίου 2021
O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν γι...
04 Οκτωβρίου 2021
Ως κεραυνός αν αιθρία έπεσε η είδηση στην Ομογένεια του Λόουελ, αλλά και γενικότερα στους Αμερικανού...
25 Σεπτεμβρίου 2021
Απλοποιείται, από το νέο έτος, η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων Ελλήνων πολιτών στο εξωτ...
19 Οκτωβρίου 2021
Υφέρποντες επικίνδυνοι μεγαλοϊδεατισμοί Γραφεί ο Σταύρος Τζίμας O Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμ...
18 Οκτωβρίου 2021
Γνωρίζοντας πως η αλβανική Κυβέρνηση δεν θα έγκρινε το Νομοσχέδιο της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την εκ...
17 Οκτωβρίου 2021
Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλά ανοικτά για την προοπτική ενώσεως της Αλβανίας με το Κόσσοβο. ...
16 Οκτωβρίου 2021
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό των αλβανόφωνων αναγνωστών που παρακολουθούν και επηρεάζονται ...