ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τηλεδιάσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά με τον Lulzim Basha

Basha-zvkryetari-KE

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, είχε μια διαδικτυακή συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον της διαδικασίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσης της Αλβανίας, τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει η χώρα για ένταξη στην Ένωση και το όραμα της κύριας αντιπολίτευσης σε αυτήν τη διαδικασία.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Lulzim Basha τόνισε ότι «Χωρίς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας δεν θα είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε το βιοτικό επίπεδο» και αξιολόγησε ότι τα κύρια επιτεύγματα για την Αλβανία χαρακτηρίζονται από τη συνεργασία με εταίρους. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός και η ομάδα του είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον αρχηγό των Δημοκρατικών, η ένταξη στην ΕΕ σημαίνει να βοηθάμε την οικονομία να βγει από την κρίση, την αύξηση των μισθών και τις δημόσιες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, ο Μπασά δεσμεύτηκε να "καταστήσει δυνατή την έναρξη των διαπραγματεύσεων εντός των πρώτων 100 ημερών από την κυβέρνησή μου".

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πανδημίας και των εμβολιασμών. Ο Μπάσα πιστεύει στη διαφάνεια και τη συνεργασία με την ΕΕ ώστε να σταλούν εμβόλια πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αλβανία.

Ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίησή του ενθουσιασμό του για την δέσμευση του Basha ώστε να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτίμησε πως ότι μετά τις εκλογές της 25ης Απριλίου θα ανοίξουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δίνοντας έναν αερα ανάκαμψης στην οικονομία της χωράς.

Τέλος εξήρε και το ρόλο του Basha για τα προηγούμενα επιτεύγματα της χώρας στον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ανέφερε ότι ως πρώην υπουργός έχετε πολλούς λόγους να είστε υπερήφανος για αυτά που έχετε κάνει για την απελευθέρωση της βίζας πράγμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο για λόγους ασφάλειας.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

23 Νοεμβρίου 2023
Το μεράκι μιας παρέας Ελλήνων του Λονδίνου που αγαπούν τα βιβλία δημιούργησε την Greek Library of Lo...
21 Νοεμβρίου 2023
Στις Βρυξέλλες διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού της Διασποράς την Π...
16 Νοεμβρίου 2023
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023,...
15 Νοεμβρίου 2023
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Μ...
02 Δεκεμβρίου 2023
Αν και πέρασαν εφτά μήνες που είναι κλεισμένος στις αλβανικές φυλακές του Δυρραχίου, ο Διονύσιος Φρέ...
23 Νοεμβρίου 2023
Στις 22 Νοεμβρίου η ιστορική μνήμη φέρνει στον νου μας την Κορυτσά και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπε...
19 Νοεμβρίου 2023
Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας η ελληνική Βόρεια Ήπειρος παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο κράτος της Αλβ...
11 Νοεμβρίου 2023
Στόχος των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων, ν' αλλοιώσουν και ν΄ αφομοιώσουν καθετί που σχετίζεται με...