ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Τασούλας: Άμεσα επαναδημοπρατείται ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά

kakavia-750x375

Την επαναδημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς εντός των επομένων ημερών κάνει γνωστή ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μετά την ενημέρωση που έλαβε από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.

Σε συνέντευξη για θέματα της προεκλογικής επικαιρότητας παραχώρησε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και στο δημοσιογράφο κ.Σ.Αργύρη ο Πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ.Κ.Τασούλας.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως το προεκλογικό κλίμα ζωντανεύει μέρα με τη μέρα και στα Γιάννενα και πως η εικόνα που ο ίδιος αποκομίζει από τις συναντήσεις και τις επαφές του με πολίτες της περιοχής είναι πως το εκλογικό σώμα θα δώσει μία δεύτερη τετραετία στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά το έργο της. Ένα έργο που τόσο στην Ηπειρο όσο και στη χώρα ολόκληρη είναι ορατό και σημαντικό και που επιτελέσθηκε παρά τις ασύλληπτες δοκιμασίες που χτύπησαν και την Ελλάδα λόγω πανδημίας, εισβολής στην Ουκρανία και έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας. Ο κ.Τασούλας επικαλέσθηκε την εμπειρία του για να υπενθυμίσει πως όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης ο λαός κατά κανόνα δίνει δεύτερη θητεία στις κυβερνήσεις, πόσω μάλλον εάν εκτιμά ότι στάθηκαν στο ύψος των δεσμεύσεών τους και εγγυώνται μία καλύτερη ακόμη πορεία όπως η Ν.Δ. Ο κ.Τασούλας ερωτήθηκε ειδικότερα και για άξονα Ιωάννινα Κακαβιάς και τόνισε τα εξής:

«Το έργο αυτό μετά από σκαμπανεβάσματα πολλών ετών επιτέλους δημοπρατήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου με προϋπολογισμό 310 εκ. ευρώ ως δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με πολλούς ανισόπεδους κόμβους και μήκος 70 χλμ. Για να εγκριθεί αυτό το έργο τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και το Υπουργείο Υποδομών έδωσαν μάχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εχει εθνική σημασία και αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Αναμένεται να ανοίξουν 750 θέσεις εργασίας στα 4 χρόνια της κατασκευής του. Όπως όμως μπορεί να συμβεί με κάθε έργο ή προμήθεια του δημοσίου αυτά μπορούν να οδηγηθούν μέσω άσκησης προδικαστικής προσφυγής από ενδιαφερόμενες εταιρίες στο στάδιο που προηγείται της σύναψης της σύμβασης ενώπιον της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) που συνεστήθη πρόσφατα με το ν.4912/2022. Πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή που επιλύει διαφορές που ανακύπτουν κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης των συμβάσεων των δημοσίων έργων.

Η προκήρυξη για τον άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς, απευθύνεται σε μεγάλες εταιρίες με προϋπηρεσία σε αντίστοιχα ή μεγαλύτερα έργα (7ης τάξεως). Μετά την πρόσφατη όμως απόφαση του 5ου κλιμακίου της ΕΑΔΗΣΥ κρίθηκε πως δύνανται και πρέπει να κληθούν στο διαγωνισμό και μικρότερες εταιρίες 6ης και 5ης τάξεως. Το Υπουργείο Υποδομών έχει θεωρητικά δύο επιλογές: ή να προσφύγει στο ΣτΕ επιμένοντας στην προκήρυξή του και καθυστερώντας την υπόθεση κατά ένα εξάμηνο τουλάχιστον ή να επαναπροκηρύξει το έργο διευρύνοντας τον κύκλο των εταιριών που μπορούν να λάβουν μέρος. Η υπεύθυνη ενημέρωση που είχα από τον Υφυπουργό Υποδομών κ.Καραγιάννη είναι πως το Υπουργείο στις εντελώς άμεσα προσεχείς ημέρες θα επαναδημοπρατήσει το έργο με προσαρμογή της νέας προκήρυξης στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής πράγμα που σημαίνει πως βασικά το όλο θέμα προχωρεί χωρίς σοβαρές χρονικές καθυστερήσεις».


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

19 Μάι 2024
Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πατριαρχική Μεγάλη του ...
18 Μάι 2024
Η θέση της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό και ερευνητικό χάρτη έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά την τ...
30 Απριλίου 2024
Κοντά στους ευσεβείς πιστούς της Ενορίας - Κοινότητος Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Bankstown του Σύδ...
20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
17 Μάι 2024
Τον Απρίλιο του 1939, επί βασιλείας Αχμέτ Ζώγου, η αλβανική Βουλή αποφάσισε ότι όποια χώρα βρίσκεται...
08 Μάι 2024
Σε μια χρονική στιγμή που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο ο Ε. Ράμ...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...