ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Στο στόχαστρο της Ρουμανίας οι ελληνόβλαχοι της Κορυτσάς - Η προπαγάνδα με «Το αλφαβητάρι της αρουμάνικης γλώσσας» συνεχίζεται

vlaxoi-ekdosiypexroumanias

H προπαγάνδα των ρουμάνων με στόχο τους ελληνόβλαχους της περιοχής, συνεχίζεται ακάθεκτα, μεθοδικά, ανοιχτά και φυσικά αυτό γίνεται με την στήριξή του Αλβανικού κράτους και παρακράτους, όπως και των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων που επικροτούν στηρίζουν ποικιλοτρόπως όλη αυτή την προπαγάνδα που έχει ως στόχο την αφομοίωση των βλάχων.

Την περασμένη εβδομάδα στο Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορυτσά παρουσιάστηκε από τους «αρουμάνους» το αλφαβητάρι της «αρουμάνικης» γλώσσας, του Θωμά Μπινιάκου, που είναι μία από τις εκδοχές που κυκλοφόρησε η ρουμάνικη προπαγάνδα στην ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς, από την ίδια την κόρη του που είναι κοινωνιολόγος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Ρουμάνος Πρέσβης στην Αλβανία Οκταβιάν Σέρμπαν, ο οποίοςμεταξύ άλλων, είπε πως «είναι βασικό δικαίωμα σας να μάθετε την μητρική σας γλώσσα, και εγώ χαίρομαι ως διανοούμενος και διπλωμάτης για το γεγονός».

Φυσικά παρουσιάστηκε στο κοινό και άλλο υλικό που αφορά την «Αρουμάνικη Γλώσσα» από το ειδικό κέντρο διάδοσης και διατήρησης «αρουμάνικης γλώσσας» που έχει δημιουργηθεί.

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε εντείνεται και θα θέλαμε να ξέρουμε τι έχει να πει ο κ Μαγειρίας, πρόεδρος της Βλάχικης Αμφικτιονίας για το θέμα και αν τον ενημέρωσαν «οι άνθρωποι» του εδώ στην Κορυτσά που απ' ότι φαίνεται είναι μόνο για καμία φωτογραφία σε εκδηλώσεις διότι κάτι άλλο δεν φαίνεται να γίνεται και οι ρουμάνοι οργώνουν την περιοχή όπως άλλοτε και αυτή την φορά χωρίς αντίσταση. Επιπλέον οι ομογενειακές οργανώσεις με την βοήθεια και των αιώνιων προέδρων, «ηρώων»δεν υφίστανται στην Κορυτσά.

Δεν θα μιλήσουμε για τις διπλωματικές μας αρχές γιατί εκεί δεν ξέρουμε πραγματικά τι κάνουν για το θέμα. Ο κόσμος απομακρύνεται και όλα σιγά- σιγά διαλύονται.

Ο καθένας θα κριθεί από την ιστορία. Η ανεπίστρεπτη διάλυση είναι πολύ κοντά. Λυπούμαστε για την απαισιοδοξία μας αυτή είναι όμως η πραγματικότητα.


πηγη: pelasgoskoritsas.gr


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...