ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Σκόπια: Τριάντα ξένες προσωπικότητες θα τιμηθούν με αφορμή τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας - Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Κοτζιάς

prespes-kotzias-dimitrov-tsipras-zaev-ap

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τριάντα προσωπικοτήτων που το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και ο υπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι αποφάσισαν να τιμήσουν, στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991.

«Φέτος, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γιορτάζει την 30ή επέτειο ανεξαρτησίας της, που κηρύχθηκε το 1991. Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, αποφάσισε να απονείμει διακρίσεις σε 30 ξένους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πολιτικούς, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες, γνώστες της χώρας και της περιοχής. Με αυτήν την πράξη, προχωράμε σε μία συμβολική αναγνώριση της συμβολής τους στην εδραίωση της ανεξαρτησίας, της υποστήριξης και της βοήθειάς τους για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής προοπτικής μας, καθώς και για την ενίσχυση της πολυεθνοτικής και πολυπολιτισμικής συνοχής της χώρας και της κοινωνίας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Μεταξύ των τριάντα ξένων προσωπικοτήτων στους οποίους η Βόρεια Μακεδονία θα απονείνει διακρίσεις είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο πρώην ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

πηγη:ΑΠΕ


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

20 Απριλίου 2024
Επιμορφωτικό σεμινάριο με τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου και με θέμα την παράδοση και τον παραδοσια...
19 Απριλίου 2024
Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για ...
13 Απριλίου 2024
Η δυνατή βροχή δεν πτόησε το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τους παρευρισκόμενους στις...
08 Απριλίου 2024
Σείστηκε η Βοστώνη από την παρέλαση των τριών γενεών της Νέας Αγγλίας στην σημαιοστολισμένη Οδό Boyl...
19 Απριλίου 2024
Πέρασαν 30 χρόνια από την 18η Απριλίου 1994, εκείνη την πιο «μαύρη νύχτα» στα χρονικά της μεταπολίτε...
04 Απριλίου 2024
 Με τις βαλίτσες στο χέρι χιλιάδες απογοητευμένοι Χειμαρριώτες – «Η Ελλάδα μάς εγκαταλείπει» Η ...
31 Μαρτίου 2024
Αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν βρισκόμαστε εκτός των τειχών, μακριά από την πατρίδα σε μέρη που ερ...
25 Μαρτίου 2024
Αιώνες ολόκληρους οι λαοί της Βαλκανικής Χερσονήσου στέναζαν κάτω από την τυραννική και βάρβαρη κυρι...